Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Iordania și Iran: Amanul cere Teheranului eliberarea a trei cetățeni arestați după ce au intrat din greșeală în apele iraniene

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Preşedintele parlamentului iordanian a cerut luni Teheranului eliberarea a trei iordanieni deţinuţi în Iran din decembrie după ce au intrat din greşeală în apele teritoriale ale acestei ţări, potrivit agenţiei oficiale de presă iordaniene, informează France Presse, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Într-o întrevedere cu ambasadorul Iranului la Amman, Mojtaba Ferdosipour, preşedintele parlamentului iordanian, Atef al-Tarawneh, a cerut "un pas pozitiv din partea autorităţilor iraniene" pentru eliberarea celor trei cetăţeni iordanieni.

Aceştia au intrat "în apele teritoriale suverane ale Iranului din greşeală" la 27 decembrie 2018, a insistat responsabilul iordanian citat de agenţia de presă Petra.

Diplomatul iranian l-a asigurat că acest caz "se va încheia în următoarele zile", potrivit aceleiaşi surse.

În ianuarie, Ammanul a anunţat că aceşti iordanieni, care navigau împreună cu nişte prieteni din Emirate şi egipteni în largul Emiratelor Arabe Unite, au intrat din greşeală în zona maritimă iraniană.

Teheranul a asigurat apoi Iordania că "detenţia lor va fi de scurtă durată", potrivit Ministerului iordanian al Afacerilor Externe citat de Petra.

Autorităţile iraniene au adăugat atunci că aşteaptă ca deţinuţii să plătească o amendă în timpul procesului lor desfăşurat în oraşul de coastă Bandar-e Lengeh din sudul Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.