Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Japonia și China: Incident cu sute de nave

japonia china japonia

Japonia a protestat din nou sâmbătă faţă de Beijing după ce nave ale pazei de coastă chineze şi circa 230 de nave de pescuit au navigat aproape de ceea ce Tokyo consideră a fi apele sale teritoriale în jurul insulelor disputate din Marea Chinei de Est, potrivit Ministerului japonez de Externe, citat de Reuters.

Acest incident survine în contextul unor tensiuni sporite în Asia, la mai puţin de o lună după ce o curte de arbitraj de la Haga a invalidat revendicările radicale ale Chinei în disputata Mare a Chinei de Sud, într-un demers iniţiat de către Filipine.

Citește și: A arătat tot la piscină: Vedeta care a renunțat la haine, în București / FOTO HOT

China a refuzat să recunoască decizia instanţei de la Haga. Japonia a făcut apel să respecte verdictul instanţei, spunând că este obligatoriu. Beijingul a avertizat Tokyo să nu se amestece.

Potrivit pazei de coastă japoneze, trei din cele şase nave ale pazei de coastă chineze care se aflau sâmbătă în aşa-numitele ape vecine păreau să fie înarmate.

Citește și: GOL PUȘCĂ Așa a fost fotografiat unul dintre cei mai doriți bărbați ai planetei / FOTO

Vineri, un oficial al Ministerului japonez de Externe a afirmat că nave ale pazei de coastă chineze şi de pescuit au intrat în ceea ce Tokyo consideră a fi apele sale teritoriale din jurul insulelor.

Beijingul revendică insulele nelocuite din Marea Chinei de Est aflate sub controlul Tokyo, denumite Senkaku în Japonia şi Diaoyu în China, şi trimite ocazional nave ale pazei sale de coastă în apropierea lor.

Citește și: Unul dintre cei mai apreciați artiști spune că se tratează de dependență sexuală

Un înalt oficial al MAE japonez a transmis sâmbătă un protest unui oficial al Ambasadei Chinei la Tokyo, cerând ca navele pazei de coastă chineze să părăsească zona imediat şi calificând acţiunea drept o escaladare unilaterală a tensiunilor, informează agerpres.ro.

Citește și: OBSEDAT SEXUAL Filmează sub fustele femeilor în supermarket / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.