Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între PSD şi UDMR în Comisia Iordache: Maghiarii doreau retragerea schimbării abuzului în serviciu

comisie iordache

Comisia parlamentară specială pentru legile din domeniul justiţiei, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a trecut din nou la dezbaterea modificărilor la Codul Penal, imediat după votul din Senat. Marţi este programat votul final din Camera Deputaţilor.

Reprezentanţii UDMR în comisie au propus modificarea definiţiei abuzului în serviciu. Deputatul Marton Arpad, secretar al comisiei, a susţinut că varianta adoptată de Senat reprezintă o interpretare eronată a deciziei CCR pe această temă.

Vezi şi: Descoperire a cercetătorilor americani: Cum sabotează creierul curele de slăbire

Varianta propusă de UDMR: "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește prin încălcarea unei legi, a unei ordonanțe sau a unei ordonanațe de urgență a Guvernului, și prin aceasta cauzează o pagubă materială gravă sau o vătămare gravă, certă și efectivă, a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi."

Practic, UDMR propune renunţarea la prag şi la menţiunea referitoare la beneficiile necuvenite, dar şi menţinerea limitelor actuale de pedeapsă (care afectează şi prescrierea).

În ciuda poziţiei exprimate de UDMR, parlamentarii formaţiunii au asigurat cvorumul de lucru la Senat, la votul pe Codul Penal. Potrivit unor surse politice, liderii UDMR doresc să salveze cel puţin aparenţele, după ce s-au primit numeroase mesaje critice din partea membrilor comunităţii maghiare din România.

Marton Arpad a propus şi revenirea asupra abrogării infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Propunerea a fost susţinută şi de senatorul PSD Robert Cazanciuc.

În final, ambele propuneri formulate de UDMR au fost respinse, alături de alte amendamente referitoare la abuzul în serviciu.

Vezi şi: ATENȚIE la vitamine! Cine și când NU ar trebui să ia suplimente alimentare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.