Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Varșovia și Tel Aviv - Polonia anulează vizita unei delegații din Israel din cauza restituirii proprietăților evreilor

BAABEL
Leul simbol ierusalim

Guvernul polonez a anulat o vizită a unei delegații din Israel, precizând că guvernul israelian a făcut o modificare de ultim moment care sugerează că vizita s-ar concentra pe problema restituirii unor proprietăți aparținând evreilor, relatează Associated Press potrivit mediafax.

Delegația ar fi trebuit să fie condusă de Avi Cohen-Scali, directorul general al Ministerului israelian pentru Egalitate Socială, iar vizita era programată pentru luni, potrivit Ministerului polonez de Externe, care a anunțat duminică anularea vizitei.

Ministerul a transmis că ”partea israeliană a făcut modificări în componența delegației, lucru care sugerează că discuțiile de vor concentra în primul rând pe chestiuni legate de restituirea unor proprietăți”.

În Polonia au existat circa 3,3 milioane de evrei, dar majoritatea au fost uciși de Germania nazistă în timpul Holocaustului. Proprietățile lor au fost adesea confiscate de germani și mai târziu naționalizate de regimul comunist. Mai multe organizații evreiești au cerut restituirea proprietăților.

Sâmbătă, mii de naționaliști au protestat la Ambasada SUA din Varșovia împotriva presiunii SUA asupra Poloniei pentru a soluționa chestiunea restituirii proprietăților evreilor.

Polonia a fost ocupată de Germania nazistă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, suferind pierderi materiale mari, iar cei care protestează susțin că nu este corect să cereți Poloniei să despăgubească victimele Holocaustului în condițiile în care Polonia nu a primit niciodată o compensație adecvată din partea Germaniei.

Polonia este singura țară din Uniunea Europeană care nu a adoptat o legislație care să reglementeze compensarea sau restituirea bunurilor pierdute ca urmare a războiului și a comunismului. O înșiruire de guverne au spus că nu își pot permite să facă acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.