Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni majore în Primăria Sectorului 3: USR şi PNL au pierdut majoritatea în comisiile de specialitate

sondaj

Grupurile USR şi PNL au pierdut majoritatea în comisiile de specialitate din Consiliul Local Sector 3, în baza unei hotărâri aprobate în şedinţa de joi. Grupul USR a părăsit sala în momentul votului şi a anunţat ulterior că va contesta hotărârea la Prefectură: "PSD, Pro Bucureşti, PMP şi poate nişte prieteni din alte partide au considerat că 48% - cifrele obţinute de aceştia (la alegerile locale, n.r.) - sunt mai mari decât 52%, şi anume mandatele obţinute de USR şi PNL”.

Astfel, în baza hotărârii aprobate, numărul membrilor fiecărei comisii va creşte de la 9 la 11. În raportul de specialitate sunt invocate necesitatea eficientizării activităţii comisiilor, precum şi a participării active a tuturor consilierilor locali. În fiecare comisie: USR va avea trei membri, PSD - trei membri, PNL - doi membri, Pro Bucureşti 2020 - doi membri, PMP - un membru.

În referatul de aprobare este invocată configuraţia politică a Consiliului Local Sector 3, conform căreia: USR are nouă membri, PSD - opt membri, PNL - şapte membri, Alianţa Pro Bucureşti 2020 - cinci membri, iar PMP - doi membri. Se menţionează totodată că a fost calculat procentul aferent fiecărei formaţiuni politice pentru comisiile de specialitate, fiind rotunjită valoarea rezultată la cel mai apropiat număr întreg.

Consilierul local USR Eugen Matei a declarat că proiectul aprobat joi nu respectă "realitatea matematică" rezultată în urma alegerilor locale din 2020.

"PSD, Pro Bucureşti, PMP şi poate nişte prieteni din alte partide au considerat că 48% - cifrele obţinute de aceştia (la alegerile locale, n.r.) - sunt mai mari decât 52%, şi anume mandatele obţinute de USR şi PNL. Dar interesul public se schimbă în funcţie de interesul celor din consiliu, şi nu numai. Primarul şi-a obţinut o nouă majoritate clară, a schimbat numărul comisiilor şi componenţa acestora, iar pe algoritmul pe care l-au propus ei efectiv au rescris aritmetica. (...) În esenţă, comisiile nu afectează interesul public atât de tare, ci pur şi simplu interesul privat al grupurilor politice, prin care vor să îşi numească preşedinţi care să nu pună întrebări, secretari care doar să semneze nişte avize", a spus acesta, pe Facebook.

El a menţionat că hotărârea de joi a întrunit 17 voturi "pentru", ceea ce înseamnă că ar fi beneficiat şi de susţinerea a doi consilieri locali PNL.

"Noua majoritate, trebuie să vă spun cu durere, e făcută şi din parte din PNL, care ei spun că interesul public e cel pe care îl servesc, dar din ce am observat noi, interesul public e mai degrabă interesul privat al unora şi al altora de a fi numiţi într-o anumită funcţie. Iar azi am văzut o chestie care mi s-a părut strigătoare la cer pentru ideea de reprezentare. După două încercări nereuşite, astăzi s-a votat ca membru în Consiliul de Administraţie al Smart City Invest S3 un membru al Pro Bucureşti, care a fost condamnat acum câţiva ani pentru fapte de corupţie, chiar împotriva interesului public", a susţinut acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.