Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni post-Brexit - O ambarcaţiune de pescuit britanică ce opera lângă portul Le Havre a fost preluată de autorităţile franceze

CCIR
Brexit

O ambarcaţiune de pescuit britanică ce opera în apropierea portului francez Le Havre a fost preluată de către autorităţile franceze, a anunţat joi, pe Twitter, ministrul francez pentru afaceri maritime Annick Girardin, potrivit Reuters.

Ministerul pentru Afaceri Maritime francez lansase mai multe avertismente către două ambarcaţiuni britanice care pescuiau în apropierea portului Le Havre, a declarat joi dimineaţă guvernul de la Paris, în contextul în care relaţiile cu Londra sunt tensionate în legătură cu aranjamentele post-Brexit.

Franţa a emis miercuri o listă de sancţiuni care ar putea intra în vigoare pe 2 noiembrie cu excepţia cazului în care diferendul cu Londra legat de pescuit va fi soluţionat. O a doua listă de sancţiuni pe care Parisul o pregăteşte ar putea afecta livrările de energie către Regatul Unit.

Autorităţile franceze şi-ar putea intensifica controalele frontaliere şi sanitare asupra mărfurilor provenite din Regatul Unit şi ar putea să nu permită accesul ambarcaţiunilor de pescuit britanice în porturile sale, potrivit unei declaraţii comune a ministerelor franceze pentru afaceri maritime şi afaceri europene.

Parisul a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană şi a denunţat mai ales solicitarea Londrei de a renegocia protocolul nord-irlandez din cadrul Acordului de retragere. Acest protocol vizează menţinerea integrităţii pieţei unice europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.