Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni şi jocuri de culise: Cum a ajuns Toni Greblă secretar general al Guvernului (surse)

NewsBV
Toni Grebla

Aşa cum STIRIPESURSE.RO anunţa vineri în premieră, Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului. Acesta i-a luat locul Andreei Lambru, care a fost numită secretar general adjunct.

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a susţinut că numirea lui Toni Greblă în funcţia de secretar general al Guvernului nu este întâmplătoare şi are legătură cu o 'tentativă' anunţată de Liviu Dragnea de a emite ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

CITEȘTE ȘI: Planta care purifică ficatul şi scade colesterolul. Cum trebuie consumată

Potrivit unor surse din PSD, Toni Greblă nu a fost prima opţiune a lui Liviu Dragnea pentru funcţia de secretar general al Guvernului. Anterior, funcţia i-a fost propusă deputatului Eugen Nicolicea, actual preşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Acesta a refuzat, iar refuzul ar avea legătură tocmai cu dorinţa liderului PSD de a emite ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

De altfel, potrivit unor surse guvernamentale, şi precedentul secretar general al Guvernului, Andreea Lambu, a refuzat să semneze pentru o asemenea ordonanţă de urgenţă.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) este o structură în aparatul de lucru al Guvernului României, cu personalitate juridică, care are rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității Guvernului, precum și reprezentarea Guvernului în fața instanțelor judecătorești.

CITEȘTE ȘI: Studiu cu rezultate surpriză: Copiii născuţi în această lună sunt mai inteligenţi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.