Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni URIAȘE în Asia: Ce era, de fapt, nava chineză descoperită de Japonia în largul apelor teritoriale

japonia china japonia

O navă chineză observată săptămâna trecută în apropierea insulelor Senkaku era un submarin ofensiv cu propulsie nucleară, a declarat luni ministrul japonez al apărării, Itsunori Onodera, citat de Kyodo.

Japonia a protestat joia trecută faţă de prezenţa unei nave militare chineze şi a unui submarin neidentificat în apropierea insulelor disputate din Marea Chinei de Est, cerând Beijingului să evite acţiunile care ar putea afecta îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, relatau la momentul respectiv Reuters şi DPA. Submarinul şi fregata chineză s-au apropiat de ceea ce Japonia consideră a fi apele sale teritoriale în jurul insulelor Senkak, administrate de Tokyo, dar şi de China şi de Taiwan, anunță Agerpres.

Citește și: Ipoteză ŞOC: Marea Britanie ar putea rămâne în UE. Nigel Farage lansează avertismentul: Votul pe Brexit ar putea fi RĂSTURNAT

Submarinul din clasa Shang s-a aflat imediat în afara apelor teritoriale nipone, în imersie. Potrivit ministerului apărării de la Tokyo, submarinele de acest tip sunt echipate cu rachete anti-navă cu rază de 40 de kilometri şi cu torpile. Ministerul presupune că Beijingul a intenţionat să testeze capacitatea de patrulare a forţelor navale defensive ale Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.