Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni URIAŞE între SUA şi Rusia: Acuzaţii GRAVE la adresa americanilor

AFP
rusia sua

Administraţia SUA a distrus şansa reducerii tensiunilor cu Phenianul, trimiţând semnale contradictorii prin intermediari ruşi, a declarat vineri, la Viena, ministrul de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, informează dpa. Declaraţia sa a adus informaţii suplimentare despre la politica SUA cu privire la programele nuclear şi balistic ale Coreei de Nord, care a fost marcată de neînţelegeri între preşedintele american Donald Trump şi secretarul de stat american Rex Tillerson, conform Agerpres.

Citeşte şi: Black Friday la DNA Ploieşti: Dosar greu, cu prejudiciu imens, trimis în judecată de procurori

În septembrie, Washingtonul i-a declarat Moscovei că nu intenţionează să întreprindă exerciţii militare lângă Peninsula Coreeană până la primăvară, le-a spus Lavrov jurnaliştilor în marja reuniunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Rusia i-a transmis acest lucru Phenianului, crezând că SUA sunt gata "să înceapă crearea de condiţii pentru dialog" dacă şi Coreea de Nord va sta liniştită. Însă, după ce mesajul a fost transmis, SUA au anunţat exerciţii militare în două rânduri, a subliniat Lavrov.

Citeşte şi: Lovitură dură încasată de PSD din partea DNA: Primar trimis în judecată pentru fraudă - prejudiciu URIAŞ

Coreea de Nord a reacţionat lansând o rachetă intercontinentală. "SUA au acţionat ca şi cum au vrut să provoace aceasta, şi au şi făcut-o", a spus Lavrov. "Acum va fi mai greu să fie create condiţii pentru relansarea dialogului", a estimat şeful diplomaţiei ruse. La sfârşitul lui septembrie, Tillerson a declarat în mod public că el a testat şansa pentru negocieri, dar că la o zi după aceasta Donald Trump a spus că "el pierde timpul". Potrivit lui Lavrov, Coreea de Nord vrea să obţină garanţii de securitate înainte de a începe negocierile asupra programului său de arme nucleare.

Citeşte şi: Radu Tudor, critici DURE la proiectul Ministerului de Finanţe: 'PSD pledează pentru cătuşe, deşi pretinde că luptă împotriva abuzurilor'

Oricum, respingerea de către Trump a Acordului nuclear încheiat în 2015 cu Iranul a stârnit "întrebări serioase" legat de cât de mult timp vor fi valabile orice eventuale negocieri între SUA şi Coreea de Nord, a mai spus Lavrov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.