Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile continuă: China respinge propunerea SUA privind o întâlnire la nivel de miniștri ai Apărării

theweek.in
china sua

Administraţia Chinei a respins o solicitare a Statelor Unite privind o întrevedere la nivel de miniştri ai Apărării cu ocazia unui forum de securitate din Singapore, anunţă Departamentul Apărării de la Washington, scrie Mediafax.

Beijingul a informat Washingtonul că a decis refuzarea invitaţiei secretarului american al Apărării, Lloyd Austin, pentru o întâlnire cu ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, în Singapore, a declarat marţi Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, conform publicaţiei The Hill.

Lloyd Austin va efectua săptămâna aceasta un turneu în Asia, cu vizite în Japonia, India şi în Singapore, unde se derulează reuniunea Forumului de securitate Dialogul Shangri-La.

Washingtonul încearcă din martie să faciliteze o conversaţie a lui Lloyd Austin cu ministrul chinez al Apărării. Relaţiile bilaterale sunt tensionate din februarie, când Statele Unite au doborât un balon chinez de spionaj care traversa spaţiul aerian american.

Administraţia Joseph Biden încearcă să remedieze relaţiile cu Beijingul. "Este o relaţie complicată, cu progrese şi regrese", a declarat săptămâna trecută John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.