Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile cresc în Orientul Mijlociu. Iranul amenință Arabia Saudită: Dacă intervine e finalul

theiranproject.com
General Mohammad Ali Jafari

Arabia Saudită nu va îndrăzni să trimită trupe în Siria, a declarat generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, citat sâmbătă de agenţia Fars, preluată de AFP, care aminteşte că Iranul îl susţine pe preşedintele sirian Bachar Al-Assad, în timp ce Arabia Saudită sprijină opoziţia siriană. 

Saudiţii "au declarat că vor trimite trupe în Siria. Nu credem că vor îndrăzni s-o facă, pentru că armata lor este o armată tradiţională şi istoria a demonstrat că nu are forţa să-i confrunte pe combatanţii islamului", a declarat generalul Jafari, prezent la înmormântarea a şase iranieni, ucişi în Siria în timp ce luptau alături de trupele loiale regimului Al-Assad. Printre combatanţii iranieni ucişi în Siria figurează un comandant al Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohsen Gajarian. Dacă saudiţii trimit militari, ar fi ca şi cum "şi-ar trage un glonţ în cap", a spus Jafari. 

Arabia Saudită s-a declarat pregătită să se alăture oricărei operaţiuni terestre în Siria, dacă coaliţia antijihadistă condusă de Washington şi din care Arabia Saudită face parte va lua o decizie în acest sens. Generalul iranian a mai spus că "politica Iranului nu este de a trimite un număr mare de oameni pentru a lua parte la luptele din Siria". Însă, a adăugat el, "în rândul Gardienilor Revoluţiei există entuziasm pentru a fi prezenţi pe teren". 

La rândul său, fostul comandant al Gardienilor Revoluţiei, generalul Mohsen Rezaie, a avertizat cu privire la riscul izbucnirii unui război regional în cazul în care saudiţii vor trimite trupe în Siria. "După înfrângerea Daesh (acronimul în limba arabă al organizaţiei jihadiste Stat Islamic) şi a Frontului al-Nosra în Irak şi în Siria, Arabia Saudită şi SUA au decis să trimită militari saudiţi în Siria" pentru a-i sprijini pe rebelii înarmaţi, a declarat generalul Rezaie pe contul său Instagram. "În aceste condiţii, (devine posibilă) o confruntare între Rusia, Turcia, Arabia Saudită şi Siria, iar apoi intrarea Statelor Unite în conflict, existând posibilitatea izbucnirii unui mare război regional", a adăugat el. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.