Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile iau amploare! Iranul reacționează dur după atacurile mortale lansate de SUA

aa.com.tr
sua iran sua

Un purtător de cuvânt iranian din sistemul de securitate a declarat, sâmbătă, că atacurile asupra bazelor din Siria având legături cu Iranul vor atrage un răspuns rapid.

Declaraţia a fost făcută după uciderea a 19 persoane în urma unuia dintre cele mai mortale atacuri lansat de SUA împotriva forțelor aliniate Iranului din ultimii ani.

"Orice pretext pentru a ataca bazele create la cererea guvernului sirian pentru a face față terorismului și elementelor Statului Islamic din această țară va primi un contra-răspuns imediat", a declarat Keyvan Khosravi, purtătorul de cuvânt al principalului organism de securitate al Iranului, citat de agenția semi-oficială de presă Nournews.

Autorităţile din Iran susţin că forțele lor și luptătorii aliați se află în Siria la cererea conducerii de la Damasc și consideră forțele americane drept ocupanți.

Bilanțul a crescut la 19 morți

Bilanţul loviturilor aeriene împotriva unor baze pro-iraniene în estul Siriei a crescut la 19 luptători morţi - trei soldaţi sirieni, 11 luptători sirieni din miliţii proguvernamentale şi cinci luptători ne-sirieni afiliaţi guvernului, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, nu a putut preciza naţionalitatea acestora din urmă.

Forţele americane au întreprins 'lovituri aeriene de precizie' în estul Siriei după un atac cu dronă care a ucis un american şi a răniţi alţi şase, a anunţat joi seară Pentagonul.

Atacul cu dronă a avut loc joi la ora 13.38 (10.38 GMT) împotriva unei instalaţii de mentenanţă a unei baze în apropiere de Hasakah, în nord-estul Siriei, a indicat Pentagonul într-un comunicat.

Serviciile de informaţii americane consideră că drona era 'de origine iraniană'.

Persoana decedată este un contractor, iar răniţii sunt cinci soldaţi şi un alt contractor.

Schimbul iniţial a declanşat o serie de lovituri reciproce. Un alt militar american a fost rănit, potrivit unor oficiali, iar surse locale suspectează că tiruri americane cu rachete au lovit mai multe locaţii în estul Siriei.

Preşedintele american Joe Biden a avertizat vineri Iranul că Statele Unite vor 'acţiona în forţă' pentru a proteja americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.