Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un procuror grec era cât pe ce să fie asasinat: poliția a dezamorsat o încărcătură explozivă plasată în fața casei sale

pixabay.com
diverse, umbra, spion

Poliţia greacă a dezamorsat o încărcătură explozivă care a fost plasată în noaptea de luni spre marţi în faţa domiciliului de la Atena al viceprocurorului Curţii de Casaţie, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, informează marţi AFP, potrivit Agerpres.

Încărcătura explozibilă a fost plasată "într-o oală sub presiune şi ascunsă în portbagajul unei motociclete" parcate în faţa reşedinţei, în cartierul Vyrona, a precizat pentru AFP magistratul vizat, Isidoros Dogiakos.

Ea a fost descoperită de poliţie după ce o persoană necunoscută a avertizat, în jurul orei 02:00, asupra iminenţei unei explozii pe această stradă prin două apeluri telefonice, către un site şi un cotidian greceşti.

Poliţia a încercuit cele două locuri şi le-a cerut locuitorilor, printre care magistratul ce dormea în locuinţa lui, să nu iasă afară.

Procurorul a declarat pentru AFP că nu a fost ţinta unor ameninţări. Personaj controversat al Parchetului grec, el a cerut între altele retrimiterea în judecată a liderilor partidului neonazist Zorii Aurii, judecaţi de aproape trei ani pentru constituirea unei organizaţii criminale. De asemenea, el a fost acuzat de mass-media că a încercat să muşamalizeze scandalul comisioanelor plătite către oficiali greci de către grupul german Siemens.

Modalităţile acestei tentative de atentat - o încărcătură plasată într-o oală sub presiune şi apelul telefonic de avertisment - amintesc de atacurile comise de Conspiraţia Celulelor de Foc, grup anarhist grec, însă poliţia nu a anunţat până acum că ar privilegia o anumită pistă.

Activ din 2010, acest grup, care are zeci de membri ce ispăşesc pedepse grele cu închisoarea, figurează pe lista organizaţiilor teroriste întocmită de Washington.

Atentatele non-letale care vizează centre ale puterii sunt recurente în Grecia de ani de zile, fiind imputate activiştilor anarhişti sau de extremă stânga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.