Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de asasinat împotriva președintelui Serbiei: 'Înfrângem mafia, dar există încă multe probleme cu care ne confruntăm!'

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat miercuri că a fost confirmat un complot de asasinare a sa și că serviciile de securitate sârbe știu cine ar fi trebuit să fie implicat în execuția acestuia, informează agenția Tanjug.

Vucic a făcut această afirmație ca răspuns la întrebarea unui reporter, care a afirmat că mărturia de marți a unui martor acuzat în procesul unui grup infracțional condus de Veljko Belivuk și Marko Miljkovic a dovedit că tot ceea ce au spus serviciile de securitate sârbe despre un complot de asasinare a președintelui era adevărat. Vucic a declarat că au existat noi informații despre acțiunile planificate de grup.

"Noi informații vor ieși la suprafață - acum avem noi date extrase din telefoane. Ei încep să vorbească despre uciderea sau atacarea mea. Acum avem o confirmare și știm totul despre cine a fost implicat în acele discuții și cine trebuia să fie implicat în executarea acestui lucru și în prima și următoarele tentative", a declarat Vucic. "Dar asta nu a fost un secret prea mare", a adăugat Vucic.

"Înfrângem mafia, am decapitat-o în mare măsură, dar există încă multe probleme cu care ne confruntăm și pe care trebuie să le rezolvăm în perioada următoare", a concluzionat liderul sârb.

Veljko Belivuk este acuzat de omor calificat, răpire, posesie ilicită de arme și explozibili și trafic de droguri. El a declarat în fața instanței că gașca sa primea ordine de la înalți oficiali de stat. Veljko Belivuk, cunoscut sub numele de "Velja Necazul"), lider unui grup notoriu de ultrași, a declarat recent în fața Curții Superioare din Belgrad că grupul pe care îl conducea a "servit nevoile statului". Aceasta a fost o repetare a unei declarații pe care Belivuk și asociatul său Marko Miljkovic au dat-o deja în 2021, în timpul anchetei lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.