Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativele de rusificare ale Kremlinului în Ucraina pot avea consecințe nedorite în Rusia (ISW)

TASS
Kremlin

Încercările de „rusificare” ale Kremlinului în Ucraina ar putea avea consecințe neintenționate în Rusia, deoarece „continuă să împuternicească și să amplifice voci și ideologii în mod deschis naționaliste”, a informat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) pe 12 aprilie.

Grupul de reflecție american a sugerat că campania Rusiei de „rusificare” care vizează distrugerea identității ucrainene poate promova, de asemenea, ideologiile care formează „coloana vertebrală retorică a spațiului informațional pro-război”.

În esență, eforturile de „rusificare” pot intensifica în mod neintenționat „naționalismul rus ferm” și „xenofobia intensă” pe plan intern în Rusia, îndreptate nu numai asupra Ucrainei și identității ucrainene, ci și asupra minorităților interne din Rusia însăși.

ISW a evidențiat exemple de răspunsuri ale autorităților ruse și ale unor proeminenti milbloggeri ruși la minoritățile etnice din Rusia.

Potrivit ISW, consecințele neintenționate ale eforturilor de „rusificare” din Ucraina ar putea „în mod ironic să continue să pună sarcina efortului de război asupra comunităților pe care le marginalizează”, mai ales că Rusia se bazează din ce în ce mai mult pe această populație pentru a-și susține războiul la scară largă. împotriva Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.