Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleșcanu: 'Votul trebuie să fie determinant, nu jocurile de culise în interesul câtorva'

teodor melescanu

Teodor Meleșcanu a declarat, marți, după ce a fost ales în funcția de președinte al Senatului, că în politică, votul cetățeanului trebuie să fie determinant, nu jocurile politice în interesul altora și deviza oricărui politician trebuie să fie ”să facem cât mai mult, câtor mai mulți”, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ies la suprafață noi informații-cheie în cazul Caracal! Țiganii care ar fi discutat, la telefon, cu Luiza

”Este datoria noastră să asigurăm cadrul legislativ necesar continuării guvernării de o manieră constituțională legală și eficientă în interesul cetățeanului. Am ferma convingere că în politică votul cetățeanului trebuie să fie determinant și nu jocurile de culise în interesul câtorva. Dragi colegi, v-am mai spus-o și o repet că orice politician responsabil trebuie să aibă deviza să facem cât mai mult, câtor mai mulți”, a declarat, marți, în încheierea ședinței de plen, Teodor Meleșcanu.

Noul șef al Senatului le-a mulțumit celor care l-au votat, dar și celor care nu au făcut-o și i-a asigurat că va fi un președinte echilibrat.

”Doresc să mulțumesc în primul rând tuturor celor care m-au votat și vreau să dau asigurări pentru cei care nu m-au votat sau chiar m-au atacat că voi fi un președinte echilibrat. Vârsta, experiența și integritatea mea le pun în slujba Parlamentului, obiectivul meu fiind recăpătarea respectului și încrederii cetățenilor în această instituție. În diferitele funcții pe care le-am avut în decursul timpului și care nu au fost puține, am avut privilegiul să lucrez cu tot spectrul politic românesc în ultimii 30 de ani. Este o experiență pe care o pun necondiționat la dispoziția poporului român. De altfel, în toată activitatea mea politică, am servit țara mea, poporul meu și niciodată interesele politicienilor momentului înainte de a fi membru de partid, sunt român, sunt membru al grupului ALDE și voi depune toate eforturile pentru a asigura continuitatea eficientă a actului de guvernare conform mandatului dat de alegători în programul PSD-ALDE din 2016”, a afirmat Meleșcanu.

Citește și: Denise Rifai mitraliază USR-PLUS: ‘Nu e cazul să facem circ politic continuu și gratuit’ .

Teodor Meleșcanu a conchis cu: ”La începutul discursului, v-am promis echilibrul meu, iar acum în încheiere vă cer tot sprijinul pentru a face din Parlamentul României o instituție de elită în sistemul democratic românesc. Vă mulțumesc.”

Senatorul ALDE Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, obținând în turul II 73 de voturi. Propunerea aparține PSD.

„134 senatori și-au exprimat votul. două voturi au fost nule. Teodor Meleșcanu 73 voturi. Gorghiu 59 de voturi. Ca urmare a faptului că a întrunit la al doilea tur de scrutin votul majorității senatorilor prezenți este ales în funcția de președinte al Senatului, domnul Teodor Meleșcanu”, a anunțat senatorul USR George Dircă, membru în comisia de numărat al voturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.