Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu a avut întrevederi în Palestina cu premierul Rami Hamdallah şi omologul Riad al-Malki

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat miercuri o vizită oficială în Palestina, în cadrul căreia a fost primit de premierul Rami Hamdallah şi a avut convorbiri cu omologul palestinian, Riad al-Malki, informează MAE. Potrivit MAE, întrevederile au constituit un bun prilej pentru evaluarea stadiului relaţiilor bilaterale şi identificarea unor noi modalităţi de aprofundare a acestora. În cadrul convorbirilor a fost exprimată disponibilitatea pentru organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental româno-palestinian.

În cadrul întâlnirilor cu premierul Rami Hamdallah şi cu ministrul de externe palestinian a fost, totodată, subliniată intenţia de diversificare a cooperării economice bilaterale, atât în cadrul Comitetului Interguvernamental româno-palestinian, cât şi prin intermediul altor formate de cooperare (B2B, forum de afaceri). Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat faptul că România a acordat şi va continua să acorde asistenţă instituţiilor palestiniene prin transferul de expertiză în sectoare precum agricultura, medicina de urgenţă, dar şi prin intermediul burselor oferite în domeniile medicină şi inginerie civilă.

"Discuţiile cu înalţii oficiali palestinieni s-au axat şi pe analizarea evoluţiilor regionale, cu accent pe perspectivele Procesului de Pace în Orientul Mijlociu. Din această perspectivă, demnitarul român a reiterat sprijinul constant al ţării noastre pentru soluţia celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate", arată MAE, conform Agerpres.

Pe durata vizitei oficiale la Ramallah a avut loc şi o întrevedere a ministrului afacerilor externe român cu reprezentanţi ai mediului asociativ al comunităţii româno-palestiniene. Cu ocazia acestei întrevederi, Teodor Meleşcanu a apreciat rolul important pe care aceştia îl au în consolidarea relaţiilor bilaterale, în special în sectoarele economic, educaţional şi cultural, mai informează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.