Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleșcanu este vicepreședinte ALDE

tariceanu2

Teodor Meleșcanu a fost numit vicepreședinte al ALDE și se va ocupa de probleme de politică externă, dar și de cele ce țin de securitatea națională.

„În politică este nevoie bine-nțeles și de probitate morală, dar și de competențe profesionale. Pun accent pe această latură a personalității domnului Teodor Meleșcanu, pe care acum, public, oficial îl felicit și îi mulțumesc pentru decizia de a ni se alătura”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu copreședintele ALDE.

La rândul său, vicepreședintele ALDE Teodor Meleșcanu le-a mulțumit colegilor pentru oportunitate.

„Mulțumesc pentru decizia luată azi și vă asigur că în continuare, cu aceeași seriozitate și competență profesională, voi face ca la nivelul ALDE problemele de politică externă, securitate și problemele de apărare națională să fie abordate profesionist, în interesul României, indiferent de guvernul care este în funcție. În același timp, în calitatea pe care o avem ca partid de opoziție suntem datori să sancționăm derapajele Guvernului, care din punctul nostru de vedere nu răspund intereselor fundamentale ale României”.

Totodată, liderul ALDE  Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a decis cu colegii din partid să facă un demers în cazul Bodnariu.

„Azi am discutat cu colegii mei din conducerea partidului și am hotărât să facem un demers oficial, către principalul partid liberal din Norvegia, prin care dorim să-i sensibilizăm asupra acestei probeleme deosebit de delicate. Noi considerăm că măsurile adoptate de autoritățile norvegiene sunt excesive, având în vedere că trebuie să respecte în primul rând dreptul la libertate religioasă și mi-aș dori să văd o acțiune mai viguroasă din partea autorităților statului român pentru a ajuta familia Bodnariu să-și recapete în îngrijire copiii. Faptul că vedem că aceste măsuri se aplică inclusiv unui copil de patru luni, pentru noi este de neînțeles. Am discutat acest subiect și cu alți colegi și am aflat că între timp familia Bodnariu a făcut demersurile să obțină cetățenia română pentru copiii lor. Cred că acest element va ajuta autoritățile să fie mai activ implicate în a apăra drepturile familiei Bodnariu în fața acestor abuzuri ale autorităților norvegiene. Eu cred că statul român are obligația să le ofere soluția alternativă, dacă ei nu mai vor să trăiască în Norvegia, să se poată reîntoarce în țară să-și crească copiii în totală libertate”, a mai spus Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.