Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, întâlnire cu adjunctul Secretarului Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţ din Noua Zeelandă

melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, marţi, pe adjunctul Secretarului Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţ din Noua Zeelandă, Jeff Langley, responsabil cu problematica Australia, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, aflat la Bucureşti pentru o rundă de consultări bilaterale cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române a evocat colaborarea excelentă în cadrul organizaţiilor internaţionale, evidenţiind totodată sprijinul României pentru dezvoltarea dialogului UE - Noua Zeelandă, pe perioada deţinerii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în semestrul I din 2019, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

În cadrul consultărilor cu secretarul de stat pentru afaceri globale bilaterale, Monica Gheorghiţă, au fost trecute în revistă stadiul relaţiilor bilaterale şi perspectivele de consolidare a cooperării româno-neozeelandeze. Oficialul român a subliniat importanţa acordată de România intensificării dialogului politic la nivel înalt şi a contactelor între mediile de afaceri, în vederea optimizării colaborării comerciale conform potenţialului economic al celor două ţări, arată sursa citată.

De asemenea, cei doi oficiali au avut un dialog privind statele mici insulare din Pacific, relevând preocuparea comună pentru modul în care acestea sunt afectate de schimbările climatice şi criminalitatea transnaţională. În context, secretarul de stat român a reiterat angajamentul pe termen lung al României faţă de aprofundarea cooperării cu aceste state, exprimându-şi aprecierea pentru procesul de coordonare iniţiat cu Noua Zeelandă în acest domeniu.

Consultările au prilejuit un schimb aprofundat de opinii pe problematici regionale şi internaţionale de interes comun, precum priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE, provocările generate de Brexit şi viitorul Uniunii Europene, iniţiativele NATO şi UE în domeniul apărării, evoluţiile de securitate şi politică externă din regiunea Mării Negre, Balcanii de Vest şi spaţiul Asia-Pacific, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.