Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, întrevedere cu Gunther Horzetzky, secretarul de stat din landul Renania de Nord

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, l-a primit, joi, pe secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Economie, Energie, Industrie, Întreprinderi Mijlocii şi Meserii din Renania de Nord-Westfalia, Gunther Horzetzky, discuţiile dintre cei doi oficiali vizând extinderea cooperării economice şi valorificarea potenţialului comercial existent între România şi landul federal german.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul de Externe a subliniat că partea română doreşte o relaţie cât mai pragmatică şi funcţională cu Germania, inclusiv la nivelul landurilor federale, şi a arătat că firmele şi companiile germane sunt extrem de apreciate în România, ele contribuind în mod substanţial la dezvoltarea economiei româneşti. "A transmis un mesaj de încurajare companiilor din Renania de Nord-Westfalia de a investi, respectiv a-şi extinde activitatea în România", precizează sursa citată.

Totodată, cei doi interlocutori au evidenţiat relaţiile foarte bune dintre România şi landul Renania de Nord-Westfalia, atât în plan economic, cât şi la nivelul contactelor interumane. "În acest sens, a fost subliniat rolul de punte de legătură deţinut deopotrivă de minoritatea germană din România şi de comunitatea românească din Germania, din care fac parte şi cei aproximativ 90.000 de români stabiliţi în landul Renania de Nord-Westfalia", potrivit comunicatului.

De asemenea, mai precizează MAE, şeful diplomaţiei române a subliniat că România este interesată de expertiza landurilor germane în domeniul învăţământului dual, care oferă modalităţi eficiente de pregătire/specializare/integrare a forţei de muncă tinere pentru piaţa muncii, conform Agerpres. "De acest lucru ar putea beneficia inclusiv companiile germane care intenţionează să se stabilească în ţara noastră sau să-şi extindă activităţile deja existente", se conchide în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.