Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici acuză că Grindeanu a modificat legea achizițiilor ilegal: Va ploua cu sancțiuni de la Comisia Europeană

teodorovici AUR

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe ale României, îl atacă pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre care spune că a dat undă verde rezilierii de contracte pentru realizarea de drumuri, lucru care va aduce o avalanșă de sancțiuni din partea Comisiei Europene.

"Constat cu părere de rău, că unii foști prim-miniștri ai guvernelor României se încăpățânează să ne demonstreze că astăzi, mai mult decât oricând, ocuparea funcției de prim-ministru este o încercare eșuată a celor care au făcut posibilă o astfel de numire dar, mai ales, o mare șansă (a câta oară?) pierdută pentru #România. Sorin Grindeanu se laudă cu modificarea legislației privind achizițiile publice, fără să înțeleagă mare lucru din ceea ce alții i-au băgat pe sub nas, la semnat. Cel mai grav este că se dă liber la rezilieri de contracte, urmate de negocieri directe cu alte firme, fără o minimă #transparență ... O să plouă cu corecții financiare din partea Comisiei Europene, că tot NU poate suporta bugetul de stat și, chiar și fără “noroc", cu un ditamai #INFRINGEMENT pe achiziții publice.

Sorin, ai curaj să prezinți public toate #OBSERVAȚIILE formulate cu privire la proiectul de ordonanță de urgență și toate punctele de vedere oficiale trimise de instituțiile avizatoare, inclusiv faptul că unele dintre propunerile tale sunt NECONSTITUȚIONALE

Sorin, te-ai consultat cu Comisia Europeană Sorin, cine va suporta consecințele acestei decizii, ce va duce inclusiv la #abuzuri grave în derularea procedurilor de #achiziții #publice, că tu sigur NU ai #curaj să-ți asumi aceste #aberații costisitoare. Mai bine te-ar preocupa faptul că au început firmele din România să rezilieze contractele de lucrări, ca urmare a efectelor războiului, și ai găsi, împreună cu #ministrul #finanțelor, o soluție de modificare a contractelor de lucrări (actualizarea bugetelor contractelor, pentru că sunt creșteri la materialele de construcții de peste 50% - 60% în doar câteva zile‼️), ca să nu intre (și) #firmele de #construcții în #faliment și să pierdem și #finanțările #europene aferente", scrie Teodorovici pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.