Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici: Obiectivul României este de a contribui la avansarea rapidă a viitorul buget al UE

romanialibera.ro
Eugen Teodorovici

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a discutat, marți, cu reprezentanți ai Parlamentului European despre prioritățile României la Președinția Consiliului Uniunii Europene (UE) și despre viitorul Cadru Financiar Multianual al UE (CFM), respectiv bugetul Uniunii pentru 2021-2027, scrie Mediafax.

Eugen Teodorovici, s-a întâlnit marți, la Bruxelles, în marja reuniunii Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) cu mai mulți oficiali ai Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presă transmis marți de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

În discuția cu Roberto Gualtieri, președintele Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, demnitarul român a subliniat obiectivul României de a contribui la avansarea rapidă a dosarului privind viitorul CFM, dar și la promovarea unui pachet privind Uniunea Economică și Monetară (UEM) și Uniunea Bancară, care să țină cont, în același timp, de interesele statelor euro și non-euro.

Citește și: Scene ca-n filme pe o stradă din Capitală. Un tânăr, șicane cu poliția în trafic - FOTO

De asemenea, în cadrul întâlnirii cu președintele Comisiei de bugete, Jean Arthuis, oficialul român a discutat despre obiectivul României de a asigura, din poziția de Președinție a Consiliului UE, o avansare rapidă a negocierilor privind viitorul CFM, în cooperare cu Parlamentul European. Ministrul român al Finanțelor a subliniat și intenția României de a facilita adoptarea liniilor directoare privind bugetul UE pentru anul 2020, la reuniunea ECOFIN din februarie 2019.

În cadrul întrevederii cu Caroline Nagtegaal, raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sprijin pentru Reforme, ministrul român al Finanțelor a discutat despre asigurarea tratamentului egal între statele membre și a subliniat, în privința propunerilor pentru aprofundarea UEM, în următorul CFM, că programele InvestEU și cel privind Sprijinul pentru Reforme Structurale sunt prioritare pe agenda Președinției Consiliului UE, care este asigurată de România, în primul semestru al anului viitor.

În context, ministrul român a reiterat poziția de susținere a Facilității pentru Convergență, care ar ajuta statele non-euro în procesul de aderare la zona euro, cu condiția ca acest instrument să nu genereze bariere suplimentare în procesul aderării la euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.