Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teologul Teodor Baconschi îi răspunde călugărului Calistrat care le cere românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă: 'Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!'

parintele calistrat

Teologul Teodor Baconschi îi răspunde călugărului Calistrat care le cere românilor să doneze Bisericii din darul de nuntă: 'Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!'

Teologul Teodor Baconschi i-a răspuns părintelui Calistrat care a cerut ca românii să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți.

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași a ieșit în spațiul public cu o nouă declarație controversată, spunând că zeciuiala biblică înseamnă ca 10% din câștigul de la nuntă să fie dat Bisericii.

„Călugărul acela, Calistrat - care lua la pumni enoriașele prin curtea sfântului lăcaș - a declarat recent că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți. Asta mai treacă meargă: zeciuiala e un obicei vechi-testamentar reluat în unele culte protestante, pentru susținerea ”templului”. M-a înlemnit însă de admirație intelectuală argumentul ”teologic” fabricat de preacuviosul pugilist: ”Credeți că Dumnezeu e prost?” Nu, părinte, nu Dumnezeu e prost!“, a scris Teodor Baconschi pe Facebook, informează adevarul.ro.

Omul Bisericii, recunoscut pentru declarațiile sale controversate, a declarat recent că românii ar trebui să doneze Bisericii 10% din ce câștigă la nunți. „Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? Că 10% din ce câștigi trebuie să dai la biserică? Da, ei, acuma, mă ascultă-mă: cât a costat rochia miresei? 2.000 - 3.000 euro da?! cât înseamnă? 150 milioane... cât o costa muzica? 100 de milioane... cât a costat fotograful? 50 de milioane... cât a costat coregrafia? 100 de milioane... cât a costat tot aici? Ce aveți voi? Șampanii, mese, povești? Toată asta? 100 de milioane da, cât costă masa la restaurant? 2 - 300 de milioane.. da, deci vă ridicați undeva aproape la un miliard de investiții cu nunta... Cel puțin 20.000 euro i-ați tocat? Păi adică eu nu înțeleg un lucru: L-ați luat pe Dumnezeu de prost?! El e ultimul fraier la care ați venit să vă dea harul, după ce voi ați cheltuit atâtea lucruri, care de-a 2-a zi nu mai sunt valabile?! Rochia o arunci, mâncarea ai mâncat-o, banii i-ai cheltuit? Restaurantul l-ai părăsit, florile s-au veștejit, sticlele goale le-ai aruncat și toată povestea s-a terminat. Dar cununia de la Dumnezeu rămâne! Aia e cea mai importantă”, a explicat Calistrat.

Anul trecut, preotul Calistrat Chifan s-a certat cu mai multe femei și a lovit pe una dintre ele chiar în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

Pe filmarea realizată de credincioșii aflați la fața locului se observă cum preotul se apropie de una dintre femeile aflate în curtea mănăstirii și o lovește cu brațul drept, iar mai multe persoane aflate în zonă îl apostrofează pe părintele Calistrat.

Preotul Calistrat Chifan a declarat într-o emisiune la o televiziune locală faptul că cele două femei ar face scandal de fiecare dată când ajung în curtea mănăstirii. „Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Eu le-am interzis, în paraclis cât stau eu aici şi spovedesc, voi nu mai aveţi ce căuta aici. Eu le-am provocat la discuţii, să vorbim corect. La un moment dat, au început să agaţe femeile din biserică. Dar ce fel de femei? Femei care au o mai mare apropiere de preoţi. Noi acolo unde spovedim, totul e transparent. Şi le-am spus, aici nu mai intraţi şi atunci s-au luat de Haralambie. Apoi de Petrachim. Şi părintele le-a spus să nu mai filmeze, să nu mai fotografieze”, a declarat preotul Calistrat, într-o emisiune la BZI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.