DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Teoria lui Ion Cristoiu: Alegerea lui Marcel Ciolacu în fruntea PSD este un interes şi al americanilor şi al UE

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Ion Cristoiu afirmă că prin declaraţiile laudative la adresa lui Marcel Ciolacu, ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, l-a „binecuvântat” pe liderul PSD ca fiind „omul americanilor”, existând și peste Ocean, și în UE, interesul ca el să rămână liderul PSD după Congres, scrie Mediafax.

Citește și: Lovitură de teatru! Ministerul Justiției susține că OUG pe alocații este neconstituțională/ DOCUMENT .

Adrian Zuckerman l-a lăudat pe Marcel Ciolacu pentru curajul de a recunoaşte că una dintre organizaţiile PSD a fost infiltrată de infractori şi de a o dizolva. „Îl încurajez să continue să înlăture persoanele corupte din PSD. România nu poate reveni la corupţia din ultimii câţiva ani”, a spus ambadasorul.

„E de fapt un amănunt de viaţă internă de partid, care a fost sesizat de ambasadorul american, lucru surprinzător că nu era vorba despre o mişcare strategică a PSD, era vorba de un fleac care nici măcar nu animase opinia publică. E limpede că acest fleac a fost un pretext ca dl ambasador să mângâie actuala conducere interimară şi să dea prin opinia lui un semnal către membrii PSD să-l voteze pe dl Marcel Ciolacu să devină din interimar plin. Nu putem să interpretăm declaraţia ambasadorului american fără a ţine cont de fleacul la care se referă. Dl. ambasador nu a fost obligat sau constrâns de o schimbare uriaşă a PSD care a aţâţat opinia publică, că a interesat sau pronunţat despre această schimbare strategică şi Berlinul, şi Londra. Nu, era un fleac. Deci a fost clar folosit acest prilej pentru a-l binecuvânta în ochii PSD-ului pe dl Marcel Ciolacu ca fiind 'omul americanilor'”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că de la Ion Iliescu încoace, ambasadorii americani în România s-au comportat ca trimişi ai Înaltei Porţi, iar lucruri care trebuiau spuse în culise, ei le-au făcut publice, încurajaţi de tăcerea autorităţilor de la Bucureşti

„Ce aş putea despre acest moment: 1. Încă de pe vremea lui Ion Iliescu, ambasadorii americani se considerau ca nişte trimişi ai Înaltei Porţi (...) Întotdeauna ei au fost obraznici. Numai că la început această obrăznicie s-a manifestat în culise, iar odată cu Klemm s-a manifestat public, ceea ce este o gravă încălcare a regulilor diplomatice. Ambasadorii marilor puteri spun lucrurile astea în culise. Se duc la Guvern sau se putea întâlni cu dl. Marcel Ciolacu şi să-i spună între patru ochi. Faptul că spune în public este conştiinţa ambasadorilor americani şi a dlui Zuckerman că sunt stăpâni. Dacă chiar Marcel Ciolacu sau dacă preşedintele, premierul sau vreun lider din România din ultimii 10 ani ar fi protestat, ar fi strâmbat public din nas probabil că ambasadorul s-ar fi potolit din punctul ăsta de vedere”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că laudele ambasadorului SUA la adresa lui Marcel Ciolacu confirmă ceea ce a anticipat mai demult: alegerea lui prin moţiune, la congres, în fruntea PSD este un interes şi al americanilor şi al UE.

„2.Tema corupţiei, reluată de domnul nou ambasador al lui Trump, cu şi mai mare amploare decât Klemm, ne arată că a fost o iluzie (...) Omul lui Donald Trump s-a dovedit mai al statului paralel în materie de luptă împotriva corupţiei decât Klemm. Din punctul acesta de vedere eu nu aş fi fost entuziasmat pentru că ştiu că un ambasador american când vine aici i se dă un dosar de la Departamentul de stat cu câteva pagini acolo şi citeşte ce vrea Departamentul de Stat. El nu cunoaşte realităţile din România şi vine şi repetă ca un papagal tezele Departamentului de Stat.

3. Faptul că a folosit un fleac pentru a-l mângâia pe creştet pe dl Marcel Ciolacu confirmă ce v-am mai spus şi anume că alegerea lui Marcel Ciolacu, prin moţiune, la congres, în fruntea PSD este un interes şi al americanilor şi al UE. Un interes care ar putea părea ciudat şi dintr-un alt punct de vedere: în eventualitatea că la alegerile parlamentare pierde PNL, marile puteri au acest joc, ele are ar fi neliniştite dacă în fruntea PSD ar fi un lider gen Liviu Dragnea. Cu echipa lui Ciolacu sunt liniştiţi”, a explicat publicistul.

„În general, marile puteri, cînd e vorba despre o putere mică, se uită la sondaje şi spune s-ar putea să vină X. Dacă partidul respectiv e condus de Liviu Dragnea, se intră în alertă. Dacă e condus de Marcel Ciolacu că e mai proeuropean şi pro american decât Ludovic Orban. Şi atunci, de aia se încurajează ca în fruntea unui partid precum PSD, care e alternativă la guvernare în orice moment, să vină şi oameni agreaţi şi de către americani. Deci, din punctul acesta de vedere, Marcel Ciolacu a primit deja binecuvântarea ambasadei americane la Bucureşti şi binecuvântarea respectivă duce la victoria lui (…) Dacă te laudă ambasadorul americani, creşti în sondaje că aşa e România, până la 80%”, a mai spus publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.