Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terapia revoluționară cu celulele TReg: tratament împotriva diabetului zaharat și a ulcerului

celule treg

Compania farmaceutică AstraZeneca a semnat un acord cu Quell Therapeutics în valoare de peste 2 miliarde de dolari, pentru a dezvolta terapii celulare care ar putea vindeca boli autoimune, transmite Reuters.

Acordul include dezvoltarea, fabricarea şi comercializarea de terapii celulare care au potenţialul de a fi curative în diabetul zaharat de tip 1 şi în tratamentul bolilor inflamatorii intestinale, a spus producătorul de medicamente britanico-suedez într-un comunicat.

Quell, cu sediul în Marea Britanie, va primi în avans 85 de milioane de dolari de la AstraZeneca şi este, de asemenea, eligibilă să primească peste 2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea ulterioară şi etapele de comercializare, a adăugat compania.

"Suntem extrem de încântați că AstraZeneca este primul nostru partener important. Această colaborare se bazează pe munca noastră de pionierat pentru a dezvolta terapii cu celule Treg multimodulare, rafinat proiectate pentru tulburări imunitare și oferă o validare excelentă pentru tehnologiile și capacitățile pe care le-am stabilit", a declarat Iain McGill, director executiv al Quell Therapeutics.

Ce înseamnă și ce rol au celulele TReg

Celulele T reglatoare (TReg) sunt esențiale pentru menținerea toleranței periferice, prevenirea autoimunității și limitarea bolilor inflamatorii cronice. Cu toate acestea, ele limitează, de asemenea, răspunsurile benefice prin suprimarea imunității sterilizante și prin limitarea imunității antitumorale.

Celulele TReg au la dispoziție multiple mecanisme pentru a-și media efectele supresive. Acestea pot fi grupate în patru "moduri de acțiune" de bază: suprimarea prin citokine inhibitoare, suprimarea prin citoliză, suprimarea prin perturbare metabolică și suprimarea prin modularea maturării sau a funcției celulelor dendritice (DC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.