Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terapia TECAR sau cum se folosește căldura în tratamentul durerilor articulare și musculare

Spitalul Sfantul Sava
Terapia TECAR

Terapia TECAR este o formă de termoterapie, adică utilizarea căldurii în scop terapeutic. Spre deosebire de terapiile cu ultrasunete, laser, infraroșu, care folosesc căldura provenită dintr-o sursă externă, TECAR stimulează producerea de căldură locală, chiar în zona articulațiilor sau țesuturilor dureroase.

Denumirea TECAR este prescurtarea sintagmei Transfer Electric Capacitiv și/sau Rezistiv. Terapia utilizează curenți de înaltă frecvență care diminuează durerea, facilitează recuperarea mai rapidă după traumatisme, dureri musculare sau dureri osteoarticulare.

Echipamentul folosit în terapia TECAR poate induce căldură în interiorul zonei tratate în două moduri:

  • Capacitiv – pentru tratarea țesuturilor moi bogate în apă
  • Rezistiv – pentru tratarea oaselor, articulațiilor, cartilajului, ligamentelor, nervilor, adică a țesuturilor mai dure

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Echipamentul TECAR folosește un electrod de tip placă, se așază pe partea opusă zonei corpului de tratat. Un alt electrod mobil este trecut prin mișcări circulare pe zona dureroasă, transmițând curenții, cu ajutorul unei creme conductoare. Pacientul nu simte niciun fel de durere, ci doar o încălzire ușoară a zonei. Stimularea energiei din interiorul țesuturilor activează procesele naturale de vindecare ale organismului, cu efect rapid antiinflamator și analgezic.

Terapia TECAR poate fi folosită singură sau poate fi combinată cu alte terapii sau exerciții complementare.

Așadar, orice pacient care acuză dureri articulare, musculare, cauzate de hernii, sciatică etc., se poate recupera rapid la Spitalul Sfântul Sava, care, pe lângă alte 70 de echipamente medicale de ultimă generație,  folosește și echipamentul TECAR.

content-image

CE AFECȚIUNI TRATEAZĂ

Terapia TECAR se folosește în fizioterapie și kinetoterapie, pentru tratarea a numeroase afecțiuni, precum:

  • contracturi, rupturi, contuzii, întinderi musculare, entezite, miozite
  • patologii ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor: lumbago, dureri lombare, dureri interscapulare, torticolis, discopatii, cervicalgii, tendinopatiile umărului, capsulită retractilă, umărul blocat, bursite, epicondilită, epitrohleită, coxartroză, proteza totală de șold, fasciită plantară, tendinită ahiliană

content-image

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava din Pantelimon (Ilfov) a fost dat în folosință  în urmă cu 4 ani și are o echipă formată din 180 de medici, asistenți medicali, specialiști în kineto și fizioterapie, infirmieri, care deservesc 118 paturi avizate de Ministerul Sănătății. Terapiile se realizează în regim de internare, în condiții similare unui hotel de 4*.

Recuperarea ortopedică se face în regim de spitalizare continuă, asistență medicală 24/7, personal specializat, cu competență în servicii de recuperare medicală.

Recuperarea medicală specializată vizează pacienții care au suferit orice tip de intervenție chirurgicală, inclusiv neurologică, după accidente vascular-cerebrale, traumatisme ale coloanei vertebrale, accidente de muncă sau casnice, toate tipurile de afecțiuni ortopedice, scleroze multiple, artroze etc. Spitalul Sfântul Sava deține echipamente pentru recuperare pulmonară post-Covid sau pentru pacienții care înregistrează remanențe după anestezii, în urma unor intervenții chirurgicale.

content-image

Cei 40 de fizioterapeuți și kinetoterapeuți aplică terapiile fără întrerupere în zilele de sărbători legale, astfel tratamentul continuu având un efect benefic în timp mai scurt.

Spitalul pentru Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative Sfântul Sava are peste 70 de echipamente medicale de fizioterapie, kinetoterapie, de investigații și monitorizare medicale, de ultimă generație, unele dintre ele aduse în premieră în România sau care se găsesc în doar câteva alte spitale din țară. Deține una dintre cele mai mari săli de fizioterapie din țară, dotată cu echipamente inovative, care își dovedesc eficiența mai ales în recuperarea medicală după AVC, afecțiune considerată cel mai adesea fără șanse de recuperare.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.