Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teraplast dă în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova

justitie

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din Romania şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi instalaţiilor, a anunţat că, în urma respingerii cererii de înregistrare a unei hotărâri a Adunării Generale a Asociaţilor Depaco SRL referitoare la modificarea actului constitutiv, a formulat o plângere împotriva rezoluţiei Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova, informează news.ro.

Pe 1 martie 2017, Teraplast a încheiat un contract cu asociaţii Depaco SRL, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică, prin brandul Wetterbest, pentru achiziţia a 50% din părţile sociale ale acesteia.

Tranzacţia a fost finalizată după primirea acordului din partea Consiliului Concurenţei din România şi înregistrarea la Registrul Comerţului, spun oficialii Teraplast, într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

”Ulterior, Teraplast a achiziţionat încă 10% din părtile sociale ale Depaco SRL, deţinere care nu este înregistrată în Registrul Comerţului, astfel, controlul Depaco este exercitat în comun cu ceilalţi asociaţi”, arată raportul.

Astfel, a fost înregistrată la Tribunalul Prahova, plângerea împotriva rezoluţiei Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova, formulată de Teraplast SA, împotriva Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova şi Depaco SRL.

Grupul Teraplast a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 294,6 milioane lei, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, de 310,9 milioane lei.

De asemenea, indicatorul EBITDA (câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare) s-a situat la valoarea de 32,9 milioane lei în primele nouă luni, cu 30% mai mic în comparaţie cu 47,2 milioane lei înregistraţi în aceeaşi perioadă din 2016.

Grupul Teraplast include societatea Teraplast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistrita şi Terasteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), Teraglass (producător de ferestre şi uşi din PVC), Teraplast Logistic (coordonează activităţile logistice ale grupului), Teraplast Ungaria (distribuitor), Politub (producător de ţevi din polietilenă), precum şi societatea controlată în comun Depaco (producător de ţiglă metalică).

Începând din iulie 2008 cea mai mare companie din grup, Teraplast, este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.