Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terasa de acces la Camera Deputaţilor, în reabilitare

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat miercuri un memorandum intern privind reabilitarea terasei corpurilor de clădire A3 - F - G de la Palatul Parlamentului.

"Ca urmare a încheierii contractului de lucrări privind 'Refacerea hidroizolaţiei la terasa corpurilor A3-F-G, COTA - 9,00 a Palatului Parlamentului, inclusiv documentaţia tehnică de proiectare faza PTR", începând cu data de 14.06.2021, vor demara lucrările de demolare şi refacere a straturilor ce alcătuiesc terasa circulabilă auto şi pietonal", se arată în documentul înaintat conducerii Camerei Deputaţilor de Secretariatul General al forului legislativ, potrivit agerpres.ro.

Prin aceste lucrări se urmăreşte rezolvarea problemelor legate de infiltraţiile din această zonă, de instalaţiile pluviale şi electrice, precum şi majorarea suprafeţei alocate spaţiilor verzi şi sporirea cu 30% a locurilor de parcare.

Terasa este amplasată deasupra spaţiilor de la cota -15,00 ce au diverse funcţiuni - acces în clădiri (personal şi vizitatori), la restaurantul S2, la Sala de expoziţie "Constantin Brâncuşi", etc. Pe de altă parte, la cota - 9,00 a terasei se face accesul auto şi pietonal al deputaţilor şi accesul la Registratura Camerei Deputaţilor, se precizează în memorandum.

"Dat fiind specificul lucrărilor executate şi în particular zona supusă intervenţiei, potrivit prevederilor legale aplicabile, lucrările sunt încadrate la Categoria de importanţă 'A' Excepţională, Clasa de importanţă I. (...) Conform contractului de execuţie, începând cu data de 14.06,2021, amplasamentul va fi predat executantului pentru demararea lucrărilor, pe această perioadă fiind interzis accesul în zona de şantier", se explică în document.

În condiţiile în care intrările de la cota terasei S1 sunt folosite pentru accesul demnitarilor, personalului angajat al Camerei Deputaţilor şi al petenţilor la registratură, se propune ca în perioada 14 iunie - 20 decembrie să se sisteze folosirea acestora, urmând să fie utilizate următoarele: acces Corpul C1, nivel P (cota +0,00) pentru demnitari, precum şi acces corpul A3S2, nivel S2, acces corpul B4, nivel P şi acces corpul B3 nivel P pentru personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.