Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terasele de fiţe din Herăstrău, în vizorul Primarului General

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut conducerii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să înceteze asocierile cu societăţi comerciale care au construit restaurante şi terase în parcurile aflate în administrarea instituţiei, ea precizând că pe de o parte unele funcţionează ilegal, pe de altă parte, în cazul Parcului Herăstru, cele care au autorizaţie de construcţie plătesc chirii unor "proprietari fantomă”, având în vedere că Municipalitatea a câştigat în instanţă cele şapte hectare de teren.

Frica, armă și agent electoral

"Deci din acest moment, ALPAB nu va mai avea permisiunea să facă asocieri în urma cărora se organizează activităţi comerciale şi nu e vorba doar de Herăstrău, este vorba şi de alte parcuri sau zone pe care le are”, a spus Firea.

Victor Ponta dezvăluie de ce a fost înlăturat Crin Antonescu

"Aici sunt mai multe categorii: unii au luat in concesiune, foarte puţini au şi cumpărat, dar de la proprietari ilegitimi, deoarece proprietatea este a dumneavoastră, a tuturor cetăţenilor, nu a acelor societăţi comerciale fantomă. Deci acele unităţi care au construit cu autorizaţie de contrucţie legală, dar plătesc chirie unor privaţi care nu au de fapt în proprietate acele suprafeţe, ar trebui să facă contractul direct cu primăria. Terasele ilegale intră în altă categorie, dar cei care sunt în legalitate, însă plătesc unor proprietari fantomă, pentru că justiţia ne-a dat nouă dreptate, vor trebui să intre în relaţie comercială direct cu primăria”, a mai spus primarul Gabriela Firea, conform News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.