Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii din teritoriu s-au rupt de Victor Ponta. Teoria 'baronașilor mai mici'

ponta ganditor

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la o sedinta 'cat se poate de categorica' cu presedintii de Consilii Judetene din Romania. Discutia, menita sa aplaneze conflictul dintre Victor Ponta - sustinator al compromisului cu alegerea indirecta a sefilor de CJ incepand cu 2016 - si presedintii de Consilii Judetene, care doresc orice varianta mai putin aceasta, nu a rezolvat nimic.

"Ramane sa pastram dialogul in continuare", a declarat, lapidar, Victor Ponta, la finalul sedintei, dupa care a urmat o strangere rece de mana cu liderul UNCJR, Marian Oprisan.

In replica, Marian Oprisan a prezentat teoria 'baronașilor mai mici'.

"A fost o discutie cat se poate de categorica. Eu am sa va dau un singur exemplu (...) in alegerile din 2004, locale, votul la presedintii de CJ a fost indirect si ne-am trezit in urmatoarea situatie in judetul Valcea sau Tulcea. In judetul Valcea cetatenii au votat majoritar pentru PSD, in schimb presedintele CJ a ajuns un consilier care mai avea un singur coleg, de la PC. In speta judetului Tulcea, cetatenii au votat in 2004 majoritar lista PSD, iar presedintele CJ a ajuns un coleg de la PRM care mai avea doi consilieri. Daca vrem acest tip de democratie nu cred ca e o solutie buna.

(...)

Problema nu este a actualilor presedinti de CJ. Cel putin trei sferturi dintrei ei, daca se ajunge la votul indirect, nu vor mai candida. Daca acest lucru se va intampla, de suferit vor avea comunitatile pe care sunt chemati sa le administreze viitorii sefi de CJ. Imaginati-va ca in loc de un baron local, vor fi in spatele lui inca 21 sau 22 de baronasi mai mici, pentru ca in momentul ala presedintele de CJ nu se va mai putea concentra pe problemele reale ale comunitatilor judetene, in momentul acela presedintii de CJ pierd autoritate si vor trebui sa se concentreze la presiunea permanenta a unei majoritati formata din 21-22 de consilieri care au tot felul de solicitari", a declarat Marian Oprisan.

El a adaugat ca nu va mai candida pentru un nou mandat de presedinte de CJ in 2016 daca ramane alegerea indirecta si a anuntat ca UNCJR va adopta la finalul sedintei un document-rezolutie pe care il va trimite Presedintelui Romaniei, Premierului si Presedintilor celor doua camere ale Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.