Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Termoenergetica: 'Serviciul public de alimentare cu energie termică a bucureştenilor nu este în pericol de subfinanţare'

Economica.net
Termoenergetica

Termoenergetica, noul operator al reţelei de termoficare din Bucureşti ce a preluat de la 1 decembrie 2019 activitatea RADET, aflată în faliment, a anunţat, luni, că serviciul public de alimentare cu energie termică a cetăţenilornu este în pericol, potrivit news.ro.

Anunţul a venit după ce, tot marţi, Elcen a anunţat că Termoenergetica înregistrează datorii ieşite din scadenţă faţă de Elcen în valoare de 206,55 milioane lei.

”Serviciul public de alimentare cu energie termică a bucureştenilor nu este în pericol de subfinanţare. S-au plătit până acum aproximativ 149 de milioane de lei, deşi până în prezent Guvernul nu a alocat niciun leu Primăriei Municipiului Bucureşti, comparativ cu anul trecut, când Primăria Capitalei a încasat de la Guvernul României suma de 538 de milioane de lei”, se arată în comunicatul Termoenergetica.

Citește și: Dana Budeanu aruncă bomba: Cine e ministrul PSD care ar urma să fie luat de DNA, după Sorina Pintea

Astfel, au fost deja achitaţi aproximativ 149 de milioane de lei, iar restul de 20,8 milioane de lei şi ”nu 25,3 milioane de lei aşa cum arată cifrele diseminate în spaţiul public”, precum şi penalităţile aferente vor fi achitate în zilele următoare, în momentul de faţă existând un flux constant de încasări, potrivit companiei.

”În ceea ce priveşte valoarea facturii aferente lunii ianuarie, de aproximativ 180 de milioane de lei (181.159.707 lei), vă comunicăm că aceasta se află încă în perioada de graţie, termenul final de plată fiind 30 Martie 2020”, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.