Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroarea în care trăiesc letonii: Convoaiele militare îi sperie

Imaginea convoaielor militare care se deplasează pe teritoriul Letoniei este de natură să-i sperie pe unii localnici, care şi-ar putea pune astfel întrebări în legătură cu securitatea ţării lor, a declarat luni, într-un interviu acordat postului local de televiziune LNT, ministrul leton al apărării, Raimonds Vejonis, transmite agenţia Xinhua.

Oficialul leton a făcut referire la convoiul american alcătuit din 40 de vehicule militare ce participă la programul de aplicaţii început pe 22 martie în apropierea capitalei Riga. El a subliniat necesitatea ca populaţia să fie anunţată în prealabil în legătură cu aceste mişcări de trupe şi să i se explice că este vorba despre unităţi militare ce aparţin aliaţilor Letoniei.

La programul de manevre militare Summer Shield XII, ce se desfăşoară pe teritoriul leton în perioada 22-31 martie, participă peste 1.100 de militari din Letonia, Lituania, SUA, Canada, Germania şi Luxemburg. Prin aceste aplicaţii 'membrii NATO îşi demonstrează mai degrabă solidaritatea decât puterea militară', a subliniat Raimonds Vejonis când i-a întâmpinat pe militarii americani în portul Riga, transmite agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.