Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii au câștigat: Charlie Hebdo nu va mai face desene cu profetul Mahomed

charlie hebdo

Luz, desenatorul vedetă al revistei satirice franceze ''Charlie Hebdo', publicaţia care a fost ţinta unui sângeros atac jihadist în luna ianuarie 2015, a anunţat că nu va mai face desene cu profetul Mahomed, relatează AFP şi EFE, citând un interviu apărut miercuri în revista 'Les Inrockuptibles'.

'Nu voi mai desena personajul Mahomed, nu mă mai interesează', a susţinut caricaturistul, autorul desenului de pe prima pagină a primului număr din 'Charlie Hebdo' apărut după atentat.

Caricaturistul a explicat că a realizat acel desen - în care Mahomed apărea plângând, alături de mesajul 'Totul e iertat' - nu în semn de 'răzbunare', ci pentru a asigura 'o legătură directă cu motivele dramei' în care şi-au pierdut viaţa 12 persoane, printre care şi directorul de atunci al publicaţiei, Cabu, care era şi cel mai bun prieten al său.

Primul număr din 'Charlie Hebdo' editat după tragedia de la redacţia revistei s-a vândut în 8 milioane de exemplare, un număr record pentru presa franceză, dar a provocat numeroase proteste în mass-media din ţările arabe.

'Teroriştii nu au câştigat. Ar fi învins dacă toată Franţa s-ar teme în continuare', a afirmat Luz, care publică în prezent un album intitulat sugestiv 'Catharsis', în care îşi rememorează existenţa de după atentatul în care a fost rănit. El a mărturisit că se simte obosit de jocul de-a şoarecele şi pisica legat de profetul Mahomed şi a comparat decizia a nu mai reprezenta acest personaj cu hotărârea, luată cu ceva timp în urmă, de a nu mai face caricaturi cu fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.