Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriștii din Paris au pus la punct atentatele prin...PlayStation 4

VOIP, Facebook Messenger, Google Chat, WhatsApp par depăşite - noul dispozitiv de comunicare pentru terorişti este PlayStation 4, scrie www.techworm.net.

Atacurile tragice de vineri asupra parizienilor nu doar că s-au soldat cu 129 de morţi şi sute de răniţi, dar au lăsat lumea perplexă prin uşurinţa cu care atacatori afiliaţi grupării Statului Islamic (IS) pot lovi în inima Parisului la circa 4.100 de km depărtare de Siria, unde are baza această organizaţie.

Citeşte şi: OFICIAL Dacian Cioloș a prezentat noul Guvern al României

Nu numai atacurile arată că teroriştii aveau arme şi muniţii avansate, ci şi sprijinul logistic de nivel înalt pe care l-au primit. Pentru a coordona un astfel de efort terorist de masă este nevoie de un puternic dispozitiv de comunicare care este ascuns de autorităţi, monitorizând comunicaţiile IS 24 de ore din 24 timp de şapte zile pe săptămână. Din primele rapoarte, se pare că teroriştii IS au folosit una dintre cele mai populare console de jocuri din lume, Sony PlayStation 4.

În timp ce Franţa şi ţările partenere caută complici ai teroriştilor care i-au asistat prin acordarea de sprijin logistic, un raid în apropiere de Bruxelles ar fi furnizat dovada că acesta ar fi inclus cel puţin o consolă PlayStation 4 (PS4).

Citește și: Liviu Dragnea către Dacian Cioloș: Bun venit în cadrul PSD! Răspuns FABULOS al premierului

Ministrul federal belgian al afacerilor interne, Jan Jambon, a declarat că PS4 este folosit de agenţi ISIS (Islamic State of Iraq and al-Sham, cum mai este cunoscută gruparea Statul Islamic) pentru a comunica şi a fost aleasă datorită faptului de notorietate că este greu de monitorizat. "Ceea ce mă ţine treaz noaptea este tipul din spatele calculatorului său, în căutarea de mesaje de la [Statul Islamic] şi de la alţi predicatori ai urii", a declarat, vineri, ministrul belgian, potrivit unui săptămânal din Bruxelles. "PlayStation 4 este chiar mai dificil de urmărit decât WhatsApp", a adăugat el.

Citeşte şi: Dacian Cioloș îl dă de gol pe Klaus Iohannis: Am vorbit pentru o altă poziție guvernamentală

Sistemele de voce bazate pe IP (protocoale internet) ale PlayStation sunt dificil de monitorizat comparativ cu formele tradiţionale de comunicare, cum ar fi telefoanele mobile şi computerele. Iar teroriştii îşi pot trimite mesaje unul altuia în cadrul jocurilor de pe PlayStation fără a vorbi sau tasta vreun cuvânt. Cu toate acestea, nu este clar modul în care PS4 i-a ajutat de fapt pe terorişti la Paris în timpul nopţii fatidice, transmite agerpres.ro

Citește și: România poate intra în război împotriva Statului Islamic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.