Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terorist inculpat în Belgia. Pregătea un atentat sângeros

captsbtyagi.blogspot.com
terorism

Justiţia belgiană a inculpat sâmbătă un bărbat pentru tentativă de asasinat terorist în cadrul unui dosar privind un posibil atentat în Belgia, după ce el şi fratele lui au fost reţinuţi vineri seară, a anunţat parchetul belgian, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Nourredine H., în vârstă de 33 de ani, este acuzat de "tentativă de a comite o omucidere voluntară într-un context terorist şi participare la activităţile unui grup terorist", conform comunicatului parchetului. 

Fratele lui, Hamza H., a fost eliberat sâmbătă fără a fi inculpat.

Vezi și: SCANDAL de spionaj în Rusia: Ce s-a descoperit în calculatoarele agențiilor guvernamentale

Cei doi doi bărbaţi au fost reţinuţi vineri seară după percheziţii în regiunea Mons şi la Liege. Şapte case au fost percheziţionate de poliţie în regiunea Mons şi o alta la Liege, la cererea unui judecător de instrucţie specializat în dosare de terorism. 

Nico armă şi nici explozibili nu au fost descoperite în urma percheziţiilor, potrivit parchetului. 

"Pe baza rezultatelor provizorii ale anchetei, se adevereşte că avea planuri de atentate în Belgia", a precizat parchetul într-un comunicat. 

În acest stadiu al investigaţiilor, percheziţiile şi reţinerile nu au nicio legătură cu ancheta asupra atentatelor de la 22 martie de la aeroportul internaţional din Bruxelles şi staţia de metrou Maelbeek, care s-au soldat cu 32 de morţi. 

Postul public RTBF a anunţat că Nourredine i-a ajutat în trecut pe alţii să plece în Siria pentru a lupta alături de jihadişti şi că a călătorit mult prin Europa, stabilindu-şi un număr mare de contacte în Franţa. Canalul mai relatează că bărbatul ar fi încercat să obţină arme, ceea ce i-a determinat pe anchetatorii belgieni să treacă la acţiune. 

Reţinerile din Belgia au avut loc în contextul în care Franţa şi Germania au fost ţinte ale unui val de atentate criminale revendicate de organizaţia Stat Islamic (SI) şi care s-au soldat cu zeci de morţi. 

În Belgia, angajată cu măsuri speciale în lupta împotriva terorismului de luni de zile, ameninţarea rămâne mare. Nivelul de alertă este la nivelul 3 - ameninţare "posibilă şi probabilă" - pe o scară de 4.

Vezi și: ALERTĂ în SUA: Un balon cu 16 oameni la bord s-a prăbușit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.