Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Terorişti din celula care a acţionat în Spania au făcut înaintea atentatelor o scurtă călătorie la Paris

www.deadline.com
atentat Barcelona

Terorişti autori ai atentatelor din Catalonia au făcut o călătorie 'extrem de rapidă' la Paris, în prezent desfăşurându-se o investigaţie pentru a elucida motivul deplasării, a anunţat marţi ministrul de interne francez, Gerard Collomb, care a spus din nou că membrii celulei teroriste care a acţionat în Spania nu s-au aflat în atenţia serviciilor secrete franceze, informează agenţia EFE.

Într-un interviu radiotelevizat pentru posturile BFMTV şi RMC, oficialul francez a precizat că respectiva călătorie foarte scurtă la Paris a fost efectuată de membri ai acelei celule cu mai puţin de o săptămână înaintea atentatelor de la Barcelona şi Cambrils. Un autoturism Audi în care se aflau aceştia a fost surprins de un radar al poliţiei franceze pentru că a depăşit viteza legală, a mai menţionat ministrul Gerard Collomb.

Potrivit cotidianului Le Parisien, care face referire la o sursă din cadrul poliţiei, acel autoturism este chiar cel folosit în atentatul de la Cambrils şi a fost surprins de radarul poliţiei franceze pe data de 12 august, iar în vehicul erau patru persoane, care conform altor surse citate de aceeaşi publicaţie s-au cazat o noapte, pe 11 august, la un hotel din regiunea pariziană conform Agerpres. Surse din cadrul guvernului spaniol au declarat agenţiei EFE că ministrul Gerard Collomb se va întâlni miercuri la Paris cu omologul său spaniol, Ignacio Zoido, şi vor discuta de asemenea despre călătoria efectuată de acei terorişti în Franţa, în cadrul investigaţiei fiind avută în vedere şi o posibilă conexiune a celulei teroriste din Spania cu vreuna din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.