Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroriştii bagă spaima în europarlamentari. Grapini se teme să se întoarcă la Bruxelles

maria_grapini1

Luni este a treia zi consecutivă cu nivel maxim de alertă teroristă în Bruxelles. Capitala Belgiei este paralizată, populaţia este sfătuită să stea în case, iar armata este pe străzi. În contextul problemelor de securitate din Franţa şi Belgia, europarlamentarul Maria Grapini declară că se teme pentru viaţa ei şi se va duce cu frică la muncă, la Bruxelles şi Strasbourg.

„Din punctul meu de vedere, este situaţia cea mai critică a Europei. Evident că mă tem atât pentru mine, cât şi pentru ceilalţi colegi din cabinetul meu. Orice om conştient de ceea ce se întâmplă are această teamă. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să le trimit mesaj asistentelor care se află în Bruxelles ca să nu iasă din casă. Din nefericire, există această nesiguranţă, inclusiv a circulaţiei. Au fost probleme inclusiv cu trenul între Strasbourg şi Bruxelles, acestea fiind oraşele care leagă, de fapt, instituţiile europene. Asistenţii şi funcţionarii de la Parlamentul European merg la Strasbourg, în săptămâna în care avem plen, cu trenurile de legătură. Există o teamă acum să se mai circule. În Bruxelles s-a declarat această stare de alertă şi vedem ce se întâmplă pe străzi, parcă suntem în război.”, a declarat Maria Grapini, pentru ziarul Ring.

Vezi şi: Imagini de COȘMAR Bruxelles: Capitala Belgiei e în HAOS din cauza teroriștilor/ FOTO

În ceea ce priveşte nivelul de alertă impus de autorităţile belgiene, pe de o parte, şi modul cum această stare de lucruri afectează activitatea politică de la Bruxelles, pe de altă parte, europarlamentarul Maria Grapini spune că măsurile luate sunt bune pentru protecţia cetăţenilor, dar este o situaţie nefirească pentru o activitate politică normală.

„Ceea ce face acum autoritatea belgiană este spre binele cetăţenilor, pentru protecţie, însă este extrem de neplăcut pentru cei care locuiesc acolo. Pe de altă parte, starea asta de tensiune nu este deloc bună. Nu poţi să iei decizii sub presiune, sub ameninţare. Aici trebuie foarte mult sânge-rece, luciditate, raţiune, iar responsabilii - mă refer atât la responsabilii la nivel naţional, cât şi cei de nivel european - trebuie să ia decizii extrem de precise pentru că nu putem să ne jucăm cu vieţile oamenilor”, a mai spus europarlamentarul.

Vezi şi: Operațiunea ANTITERORISTĂ s-a încheiat la Bruxelles/ Update

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.