Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teroristul rămas în viaţă după atentatele de la Paris îi scoate din minţi pe anchetatori

Heavy.com
salah abdesalam + paris

Singurul membru încă în viaţă al comandourilor jihadiste care au comis atentatele din 13 noiembrie 2015 la Paris, Salah Abdeslam, convocat marţi de un judecător specializat în antiterorism, "a refuzat să răspundă la întrebări", au informat surse judiciare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Interogat în mod repetat după transferul său din Belgia către Franţa la sfârşitul lunii aprilie, suspectul-cheie în atentatele soldate cu 130 de morţi la Paris şi Saint-Denis (o periferie a capitalei franceze), a refuzat de fiecare dată să vorbească. El şi-a exercitat dreptul la tăcere în timpul interogatoriului.

Erdogan pregăteşte legea prin care va deveni SULTANUL Turciei

La mijlocul lunii octombrie, avocaţii săi au renunţat să îl mai apere, având "convingerea că acesta nu va vorbi". Potrivit acestora, condiţiile de detenţie ale fostului lor client, care este ţinut în izolare şi supravegheat video 24 de ore din 24, explică tăcerea lui Salah Abdeslam în faţa judecătorilor.

Nu se cunoaşte încă rolul exact al lui Abdeslam în seara zilei de 13 noiembrie 2015, însă el este acuzat că ar fi transportat cu maşina trei atentatori sinucigaşi care s-au aruncat în aer în apropierea Stade de France, unde avea loc un meci de fotbal Franţa-Germania.

VIDEO Tragedie AVIATICĂ în Columbia: Motivul INCREDIBIL al prăbușirii aeronavei

Apropiat de belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atacurilor, el ar fi oferit de asemenea sprijin logistic, închiriind vehicule şi ascunzători în regiunea pariziană. El ar fi trimis mai departe în Europa zece jihadişti proveniţi din zonele de război din Irak şi Siria, majoritatea fiind suspectaţi de implicare în atentatele de la Paris şi Bruxelles din 22 martie, potrivit unei note a serviciilor de informaţii din Ungaria.

Salah Abdeslam a fost arestat pe 18 martie în districtul bruxellez Molenbeek după patru luni în care a fost căutat de poliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.