Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Test COVID-19 pentru pisici și câini de companie

Time of Israel
test coronavirus COVID

Animalele de casă din Seul vor fi testate pentru Covid-19 dacă prezintă simptome, a anunțat guvernul metropolitan, citat de BBC, scrie Mediafax.

Decizia vine la câteva săptămâni după ce țara a raportat primul caz de Covid-19 la un animal - o pisică.

Doar animalele de companie care prezintă simptome precum febră sau dificultăți de respirație după expunerea la purtătorii umani de virus vor fi testate.

Dacă va fi testat pozitiv, animalul va trebui să intre în carantină. Nu este necesar ca animalul de companie să fie izolat într-un spațiu dedicat, deoarece nu există dovezi că boala poate circula între oameni și animale de companie, a spus Park Yoo-mi, un oficial de la centrul de control al bolilor la un briefing de presă virtual.

Dar dacă proprietarii animalului de companie sunt spitalizați cu Covid-19 sau sunt prea bolnavi sau prea bătrâni pentru a avea grijă de acesta, animalul de companie va fi luat în carantină într-o unitate administrată de oraș.

Mihai Tudose explică miza vizitei lui Cîțu la Bruxelles: 'Problema mare e că se întoarce copilul durerii'

La începutul lunii trecute, un pisoi dintr-o unitate e cult din orașul Jinju din sud-estul țării a fost găsit infectat, potrivit presei locale.

Autoritățile sanitare suspectează că o mamă și o fiică au transmis virusul pisoiului.

Experții au spus anterior că este foarte puțin probabil ca un câine sau o pisică să transmită virusul oamenilor, deși cercetările au arătat că pisicile ar putea să poarte virusul și să îl transmită altor pisici.

La nivel global, mai multe animale de companie au dat rezultate pozitive. Luna trecută, două gorile din San Diego Zoo Safari Park au contractat Covid-19 de la un îngrijitor uman - primul caz cunoscut de infecții la maimuțe.

De asemenea, virusul a fost găsit la o serie de alte animale sălbatice, inclusiv lei și tigri în grădina zoologică Bronx din New York și lei în grădina zoologică din Barcelona.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.