DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

TEST de FOC pentru Guvernul Orban: REVOLTĂ a patronatelor din turism după desființarea Ministerului Turismului

gov.ro
guvern orban iohannis ministri

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, după ce Ministerul Turismului a fost desființat, considerând că, fără reprezentare, turismul va intra, din nou, într-un con de umbră, conform Mediafax.

Citește și: Andrei Caramitru îi dă PONTURILE ZILEI lui Florin Cîțu: măsuri URGENTE pentru a aduce bani la bugetul de stat

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), după ce Ministerul Turismului a fost desființat, în prezent fiind reprezentat ca un departament în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, patronatele din turism cer aprobarea înființării Autorității Naționale pentru Turism condusă de un președinte cu rang de secretar de stat.

„Această măsură va duce la dezvoltarea sectorului în viitor, va asigura continuarea și coerența măsurilor reglementate, pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică și dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia națională”, spun reprezentanții FPTR.

Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc este de părere că, fără reprezentare, turismul va intra într-un con de umbră.

„După ce turismul a avut parte în ultimii ani de un minister propriu, ceea ce a avut efecte pozitive pentru acest domeniu, în organigrama noului executiv nu se mai regăsește nici ca un nume în coada unui minister mai mare, cum s-a întâmplat cu ani în urmă. Pentru ca sectorul să nu intre într-un con de umbră, fiind reprezentat doar de un departament oarecare în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Patronatele din turism cer Guvernului înființarea unei Autorități Naționale pentru Turism, condusă de un Președinte cu rang de Secretar de Stat", a declarat Mohammad Murad.

FPTR arată că, în ultimii ani a fost o creștere „incontestabilă” a ponderii aportului sectorului turism în PIB-ul României, acest lucru fiind posibil datorită „măsurilor aprobate de toți reprezentanții partidelor politice aflate în Parlament”.

„Turismul este un sector ce transcede spectrul politic, beneficiul îmbunătățirilor în acest sector fiind în avantajul tuturor, prin refacerea și susținerea forței de muncă, creșterea productivității muncii, crearea de noi locuri de muncă și echilibrarea balanței de plăți a României”, spun reprezentanții patronatelor din turism.

Prin înființarea ANT, instituție cu personalitate juridică distinctă, condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, în subordinea directă a Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, FPTR propune, de fapt, o structură organizatorică ce va avea 140 posturi, din care 30 vor rămâne libere până la angajarea atașaților în turism. Din cele 199 de posturi ocupate în prezent, se vor reduce, efectiv, 89 de posturi, multe fiind de conducere, fapt ce va conduce la diminuarea semnificativă a fondului lunar de salarii la aproximativ 155.000 euro, potrivit sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.