Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testarea cu etilotestul într-o primărie importantă din România lasă instituția fără angajați: Au început să plece în masă

Vrancea24.ro
etilotest

Mai mulți angajați ai Primăriei din Târgu Jiu s-au autosuspendat din funcții sau și-au luat concediu, după ce primarul a anunțat că va efectua teste pentru a depista persoanele care vin băute la birou sau care consumă alcool în timpul orelor de serviciu.

Primăria, care are peste 600 de angajați, are posibilitatea să testeze oricare dintre aceștia dacă există suspiciuni legate de consumul de alcool. Dispozitivul de alcooltest, care acum se află în custodia Poliției Locale, a fost primit de la Primăria municipiului Târgu Jiu în 2022 și a fost utilizat de fiecare dată când a fost necesar, conform directorului Poliției Locale, Florin Băluță, conform Digi 24.

Primarul Marcel Romanescu a subliniat că nu intenționează să folosească dispozitivul de alcooltest pentru toți angajații, ci doar în cazurile în care există suspiciuni justificate conform regulamentului stabilit. El a menționat că, începând cu 2019, cei care erau cunoscuți că vin la serviciu sub influența alcoolului au preferat să se autosuspende din funcție.

Opinia localnicilor este că testarea este benefică și că va contribui la disciplinarea angajaților din sectorul public. Unii dintre aceștia au menționat că există cazuri în care angajații vin băuți la muncă, ceea ce nu ar trebui să se întâmple. Pe 13 februarie, secretarul Primăriei Târgu Jiu a fost surprins conducând sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,51.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.