Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testele pentru infecţia cu COVID-19 a 53 de dâmboviţeni au ieşit NEGATIVE

teste

În judeţul Dâmboviţa au fost testate pentru COVID-19 53 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu, rezultatele venite până la acest moment fiind negative, se arată într-un comunicat al Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa, remis, joi, Agerpres.

Conform sursei citate, în Dâmboviţa sunt 559 de persoane asimptomatice în izolare la domiciliu şi 38 de persoane în carantină. Alte 208 persoane au ieşit din izolarea la domiciliu.

În cursul zilei de joi, ISU "Basarab I" Dâmboviţa a montat două corturi pentru triaj şi la Secţia UPU - SMURD din oraşul Titu.

În acest moment, în Dâmboviţa, sunt montate nouă corturi pentru triaj, astfel: două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgovişte - UPU, unul la Secţia Boli Infecţioase din cadrul SJU Târgovişte, două la Spitalul Orăşenesc Pucioasa, două la Spitalul Orăşenesc Găeşti şi două la Titu. Corturile provin de la Crucea Roşie şi ISU Dâmboviţa.

"În vederea informării cetăţenilor, vă comunicăm următoarele recomandări ale Grupului de Comunicare Strategică: semnalaţi imediat medicului de familie dacă aţi călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv nu se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă.

Detalii pot fi obţinute accesând link-ul http://www.cnscbt.ro/, respectiv 'Lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19', actualizată periodic. În cazul în care nu puteţi contacta medicul de familie, apelaţi la Direcţia de Sănătate Publică din judeţul dumneavoastră şi în ultimă instanţă la 112", se mai arată în comunicatul Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa.

O altă recomandare este să rămâneţi acasă dacă aveţi simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie) şi să sunaţi medicul de familie pentru a solicita sfaturi. Nu mergeţi din primul moment la unităţile de urgenţă, există riscul, în cazul în care sunteţi purtător al virusului, să transmiteţi şi altor persoane noul coronavirus.

De asemenea, dacă vă aflaţi în autoizolare la domiciliu respectaţi cu stricteţe recomandările autorităţilor, nu părăsiţi sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, nu primiţi vizitatori şi nu intraţi în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

În cazul în care încălcaţi regimul autoizolării la domiciliu riscaţi amendă de până la 20.000 de lei, precum şi dosar penal în cazul în care contribuiţi la răspândirea virusului.

"Reamintim că persoanele aflate în izolare la domiciliu sau carantinate în judeţul Dâmboviţa pot comunica/sesiza situaţiile deosebite sau problemele cu care se confruntă la numărul de telefon 0730.013381. Numărul este asigurat în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, solicitările fiind transmise operativ către structurile cu care se cooperează pentru soluţionare", mai informează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.