Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ţestoasa Sigmund a pronosticat victoria Italiei asupra Angliei la finala EURO 2020

Foto Mediafax
broasca testoasa delta dunarii

Ţestoasa austriacă Sigmund, devenită marele oracol al EURO2020 în ţara sa, a pronosticat vineri victoria Italiei asupra Angliei la finala care se va disputa duminică pe stadionul Wembley (Londra), relatează EFE.

Ca şi în predicţiile sale anterioare, îngrijitorii au plasat două boluri cu mâncare, reprezentând fiecare selecţionată, conţinând fructele sale preferate: căpşune şi caise, potrivit agerpres.ro.

Ţestoasa nu a stat pe gânduri şi s-a dus direct la bolul reprezentând Italia şi a pronosticat o victorie pentru selecţionata lui Roberto Mancini.

Sigmund, care are 17 centimetri lăţime şi vârsta de 50 de ani, este o broască ţestoasă-cutie de Carolina (Terrapene Carolina).

Centrul comercial Center West din Graz, sudul Austriei, a luat-o în primire în urmă cu două săptămâni pentru a conştientiza vizitatorii despre importanţa protejării speciilor, care, asemeni ţestoasei Terrapene Carolina, sunt în pericol de extincţie.

Inţial, responsabilii centrului au prezentat prima ei predicţie ca pe un antrenament pentru a atrage vizitatorii, însă după ce broasca a pronosticat cu succes toate rezultatele din optimi, Sigmund a devenit un fenomen naţional.

"Suporteri din toată Austria, şi chiar Slovenia, s-au interesat de predicţiile oracolului Cupei Europene de fotbal", a declarat directorul centrului, Martin Wittigayer, agenţiei de ştiri austriece APA

După ce a ales Italia drept câştigătoare a turneului şi având un procent de 70% de succese în predicţiile sale, Sigmund se va întoarce în căminul său, la centrul de conservare "Turtle Island" din Graz, cu o donaţie de 2.500 de euro din partea centrului comercial care a găzduit-o.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.