Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thailanda a interzis utilizarea cremelor de protecţie solară ce conţin substanţe chimice identificate ca dăunătoare pentru recifurile de corali

Afluent
corali

Thailanda, una dintre ţările cele mai vizitate din lume pentru plajele sale tropicale spectaculoase, a interzis utilizarea cremelor de protecţie solară ce conţin una dintre cele patru substanţe chimice identificate ca dăunătoare pentru recifurile de corali, relatează EFE.

Departamentul pentru Parcuri Naţionale şi Natură Sălbatică din Thailanda a început să aplice măsura din 4 august cu scopul de a proteja coastele sale de produse ce "deteriorează recifurile de corali, distrug larvele şi împiedică sistemul lor de reproducere şi duc la albirea coralilor".

În ultimii ani, experţii ecologişti şi-au exprimat preocuparea faţă de daunele aduse recifurilor de corali de turismul de masă şi de unele loţiuni de plajă utilizate de vizitatori. Potrivit acestei măsuri sunt interzise produse ce folosesc una dintre următoarele substanţe: oxibenzonă, octinoxat, 4-metilbenzilidencamfor şi butilparaben.

Autorităţile thailandeze precizează că cei care nu respectă legea sunt pasibili de amenzi de până la 100.000 de baht (3.000 de dolari sau 2.500 de euro), potrivit Agerpres.ro.

Măsura interzice aducerea şi folosirea acestor creme în parcurile naturale maritime, astfel încât turiştii vor fi nevoiţi să le lase la intrare, a declarat directorul general al Parcurilor Naţionale Maritime, Jaturathep Kowinthawong.

Responsabilul cu conservarea parcurilor le-a cerut turiştilor să colaboreze şi să nu aplice pe piele astfel de creme de protecţie înainte de venirea lor pe plajă.

Este vorba de o măsură aplicată deja de mica naţiune insulară Palau, din Micronezia, sau de statul american Hawaii.

În 2018, autorităţile au decis închiderea pentru o perioadă nedeterminată a Maya Bay, golful devenit celebru datorită filmului "The Beach", cu Leonardo DiCaprio, după ce au fost semnalate daune profunde provocate recifurilor de corali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.