Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Concertul unei trupe celebre a fost întrerupt: Solistul și chitaristul au început să se sărute pe scenă, după un discurs plin de înjurături

Trupa britanică de pop-rock The 1975 și-a întrerupt vineri seară concertul la un festival de muzică din Malaezia, după ce solistul Matty Healy a sărutat pe scenă un coleg de trupă și a criticat legile anti-LGBT din această țară, scrie Reuters.

Homosexualitatea este o infracțiune în Malaezia, țară cu majoritate musulmană. Grupurile pentru drepturile omului au avertizat asupra intoleranței tot mai mari față de persoanele lesbiene, gay, bisexuale și transsexuale din această țară, scrie mediafax.ro.

În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, Matty Healy a fost văzut sărutându-l pe basistul Ross MacDonald după ce a ținut un discurs plin de înjurături în fața publicului la festivalul de muzică Good Vibes din Kuala Lumpur, în care a criticat poziția guvernului malaezian împotriva homosexualității.

El a declarat că trupa a luat în considerare posibilitatea de a se retrage de la spectacol, dar nu a vrut să-și dezamăgească fanii din Malaezia.

„Am făcut o greșeală. Atunci când am rezervat spectacolele, nu m-am uitat la asta”, a spus el. „Nu văd ce naiba rost are... să invităm The 1975 într-o țară și apoi să ne spunem cu cine putem face sex”.

Mai târziu, Healy a întrerupt concertul, spunând mulțimii: „În regulă, trebuie să plecăm. Tocmai am fost interziși din Kuala Lumpur, ne vedem mai târziu”.

Trupa nu a putut fi contactată de Reuters pentru comentarii. Healy a fost criticat pentru că a sărutat un fan de sex masculin la un concert din 2019 în Emiratele Arabe Unite, care are, de asemenea, legi împotriva actelor homosexuale, potrivit presei.

Într-o declarație, organizatorii Good Vibes au declarat că trupa a fost oprită din cauza „nerespectării normelor locale de interpretare”.

Ministrul malaezian al comunicațiilor, Fahmi Fadzil, a calificat prestația trupei drept „foarte lipsită de respect” într-o postare pe Twitter, afirmând că va implica autoritățile locale și va convoca organizatorii festivalului pentru explicații.

Incidentul are loc înaintea unor alegeri regionale cruciale care vor opune coaliția progresistă a premierului Anwar Ibrahim unei alianțe musulmane, majoritar conservatoare, de etnie malay, care a acuzat guvernul lui Anwar că nu face suficient pentru a proteja drepturile musulmanilor din țara multirasială.

Premierul a declarat în repetate rânduri în această lună că guvernul său va susține principiile islamului, potrivit presei de stat. El a declarat că administrația sa nu va recunoaște drepturile LGBT.

În luna mai, autoritățile malaysiene au confiscat ceasuri fabricate de compania elvețiană Swatch din „Colecția Pride”, care celebrează drepturile LGBT.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.