Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Economist o ridică în slăvi pe Laura Codruța Kovesi: Liviu Dragnea, personaj MALEFIC

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Laura Codruța Kovesi

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, este ridicată în slăvi de jurnaliștii de la The Economist, asta în timp ce Liviu Dragnea este catalogat drept un personaj malefic pentru România. Kovesi este lăudată pentru activitatea sa în fruntea DNA, iar jurnaliștii remarcă faptul că Liviu Dragnea și PSD au făcut legile în așa fel încât să se scape de dosare.

Citește și: Replică puternică din PSD: Dragnea a semnat cu protocol cu SRI, dar nu știa ce face. Coldea și Maior au făcut jocurile

"Pentru politicienii corupți din România, Laura Kovesi a fost un coșmar. Numită în funcţia de şef al DNA în 2013, implacabila procuroare a supervizat condamnările a peste 1.000 de oficiali, oameni de afaceri și politicieni, inclusiv nouă foști miniștri. În iunie, DNA a obţinut o condamnare împotriva lui Liviu Dragnea, care, în calitate de șef al PSD, partidul aflat la conducere, este cel mai puternic politician al României. Cu toate acestea, aliații domnului Dragnea au ripostat, acuzând-o neconvingător pe doamna Kovesi de incompetenţă şi vânarea politicienilor care nu-i sunt pe plac. În februarie, ministrul Justiției a cerut demiterea ei, însă președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze destituirea. Curtea Constituțională a luat partea guvernului, iar pe 9 iulie domnul Iohannis a demis-o fără tragere de inimă", se arată într-un articol publicat de The Economist, în ediţia sa curentă.

Partidele care militează pentru buna guvernare depind de speranţele difuze ale cetățenilor pentru o țară mai bună. Partidele corupte au motivații mai concrete: banii, puterea și nevoia de a se proteja de lege, mai punctează publicaţia. The Economist îl citează pe liderul USR, Dan Barna, potrivit căruia, de la preluarea puterii de către PSD, "întreaga energie a guvernului s-a concentrat pe excluderea dlui Dragnea din închisoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.