Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

THE GUARDIAN confirmă: România ar putea fi exclusă de la Eurovision

Eurovision 2016

Postul naţional datorează 10 milioane euro Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), iar prezenţa în concurs a solistului Ovidiu Anton este pusă acum sub semnul întrebării. România a anunţat că a fost avertizată că ar putea fi exclusă de la ediţia din acest an a concursului Euroviziunii.

Într-o declaraţie, TVR afirmă că i s-a spus că riscă să i se interzică transmiterea concursului anual, iar România ar putea fi împiedicată să-şi înscrie concurenţi din cauza unor facturi neachitate care datează din perioada 2011- 2012.

"Televiziunea Română a pledat pentru înţelegere şi toleranţă faţă de situaţia sa financiară dezastruoasă, ceea ce EBU a înţeles, amânând până în prezent aplicarea unor măsuri drastice", se arată într-o declaraţie de sâmbătă a TVR.

Citește și: STUDIU De ce blondele își încep viața sexuală mai devreme decât celelalte femei

TVR afirmă că şi-a achitat datoriile din perioada 2008-2012, dar a adăugat: "Ultima plată s-a făcut în luna ianuarie a acestui an, când s-au plătit 250.000 euro, după care TVR a informat organizaţia internaţională că nu-şi mai poate permite asemenea plăţi".

Potrivit ultimul raport transmis parlamentului român, anul trecut, TVR a înregistrat pierderi de peste £4,2 milioane.

De la prima sa apariţie în concurs, datând din 1994, România nu a urcat niciodată mai sus de locul al treilea.

Citește și: O polițistă s-a pozat goală în timpul misiunii, în mașină / FOTO HOT

Ovidiu Anton, concurentul din acest an, care urmează să cânte în limba engleză melodia "Moment of Silence" ("Moment de linişte"), s-ar putea vedea acum silit să rămână pe dinafară.

"Cred că niciunui artist n-ar trebui să i se întâmple aşa ceva", a declarat el pentru "The Guardian". "Nu m-a contactat nimeni. Am auzit numai nişte zvonuri şi am urmărit ştirile. O să mă prefac că n-am auzit nimic şi mă voi pregăti în continuare până când mi se va spune ce se-ntamplă. Să sperăm că situaţia se va rezolva".

Citește și: Berea din vremea lui Iisus Hristos e produsă din nou

Potrivit declaraţiei TVR, în privinţa datoriilor, EBU aşteaptă nişte răspunsuri din partea guvernului român, din partea parlamentului şi din partea Ministerului de Finanţe.

Există totodată temeri potrivit cărora s-ar putea ca, din cauza lipsei de fonduri şi în cazul în care datoriile nu sunt achitate, canalul de televiziune să nu poată transmite nici Campionatul European de Fotbal Euro 2016 şi nici Jocurile Olimpice de la Rio.

Ediţia din acest an a concursului Euroviziunii va avea loc la Stockholm, semifinalele urmând să se desfăşoare pe 10 şi 12 mai, iar finala, pe 14 mai, scrie rador.ro.

Citește și: HARTĂ INTERACTIVĂ S-a stabilit cu cine sunt înrudiți, genetic, românii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.