Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The Guardian s-a SUPĂRAT pe Google: Își retrage toate RECLAMELE

presa, ziare

Publicația britanică The Guardian a retras reclamele distribuite prin intermediul Google și YouTube, ce prezentau oferta pentru membrii comunității sale online, deoarece acestea au fost plasate automat alături de material extremist. Reclamele erau livrate prin platforma de programmatic advertising AdX, aparținând Google, relatează Hotnews.

David Pemsel, CEO al The Guardian, a avertizat în scris Google că este "total inacceptabil" ca reclamele respective să fie administrate atât de greșit. El a arătat că The Guardian își retrage publicitatea prin Google până în momentul în care gigantul american oferă garanții că aceste distribuiri greșite prin Google și YouTube nu se vor mai întâmpla pe viitor.

TEROARE printre părinți și profesori: JOC periculos la școală, copii la un pas de moarte


Reprezentantul The Guardian arată că decizia de a retrage reclama de pe Youtube "va avea implicații financiare pentru publicație, afectând recrutarea de membri care să ajute la finanțarea jurnalismului nostru".

ALERTĂ - Iohannis vorbește despre demisiile lui Kovesi și Augustin Lazăr

Mesajele publicitare fuseseră plasate pe platforma AdX la Google de către o agenție media ce reprezenta compania britanică. Ele au ajuns să fie distribuite alături de conținut calificat de The Guardian drept extremist - inclusiv clipuri YouTube ale naționalistilor albi americani, ale unui predicator al urii căruia i-a fost interzis să intre în Marea Britanie, precum și unui predicator islamist controversat.

Publicația afirmă că utilizarea distribuirii automatizate de publicitate online (programmatic trading) devine tot mai controversată, pe fondul îngrijorărilor că afectează veniturile media și oferă sprijin pentru materialele extremiste.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că această companie are reguli stricte privind locurile unde ar trebui să apară reclame Google, iar "în majoritatea cazurilor acestea funcționează conform intențiilor (...) Dar ne-am angajat să facem lucrurile mai bine și vom face schimbări la nivelul politicilor noastre și al mijloacelor de control pentru clienții de publicitate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.