Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The New York Times dezvăluie o CEARTĂ dintre Angela Merkel și Emmanuel Macron: Cancelarul german și-a pus oamenii să-i sune pe jurnaliști

merkel macron

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a respins luni existenţa unui schimb aprins de replici la începutul lunii noiembrie între cancelarul german şi preşedintele francez Emmanuel Macron cu privire la NATO, recunoscând în acelaşi timp diferenţele de abordare între cele două ţări cu privire la acest subiect, informează AFP.

'În memoria cancelarului despre ce s-a întâmplat în noaptea aceea, nu a fost nici plângere, nici furie şi nici ceartă', a declarat Steffen Seibert în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, informează agerpres.ro.

Citește și: Oreste îl ‘curentează’ pe Mircea Badea, după victoria lui Klaus Iohannis: Bravo, 5 secunde, ai înfrânt și de data asta!

El a dezminţit o informaţie apărută în cotidianul american The New York Times cu privire la un schimb aprins de replici care i-ar fi opus pe cei doi lideri la 10 noiembrie, în timpul unui dineu la Berlin, în cadrul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a recunoscut însă că cei doi lideri au vorbit despre 'abordări politice adeseori diferite ale Germaniei şi Franţei pentru a face faţă problemelor şi provocărilor, precum şi despre faptul că suntem mereu în căutare de soluţii'.

Citește și: Rareș Bogdan a găsit soluția salvatoare pentru PSD: ‘Dați-le o șansă să vă scoată din noroi!’

Cancelarul german, potrivit New York Times, i-ar fi arătat cu această ocazie, într-o manieră fermă, starea sa de spirit proastă şefului statului francez, după afirmaţiile lui Macron că NATO s-ar afla în 'moarte cerebrală'.

'Înţeleg dorinţa dumneavoastră privind o politică de ruptură', ar fi spus Merkel, potrivit ziarului american, 'dar m-am cam săturat să adun cioburile. Iar şi iar, trebuie să pun la loc cioburile cănii pe care aţi spart-o pentru ca apoi să ne aşezăm şi să bem o ceaşcă de ceai împreună'.

Citește și: PNL anunță că a dat o imensă lovitură în Capitală! Cifre explozive

Macron i-ar fi răspuns, potrivit cotidianului menţionat: 'Nu mă pot comporta ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic" la NATO în urma ofensivei Turciei, ţară membră a Alianţei Nord-Atlantice, în nordul Siriei, fără o consultare cu ceilalţi aliaţi.

În privinţa NATO, Angela Merkel s-a distanţat deja public de afirmaţiile şefului statului francez.

Citește și: Condamnat pentru tentativă de omor! Cine e, în realitate, bărbatul care a fugit din Secția de Poliție Caracal?! IPJ Olt ia la control polițiștii

La începutul lunii noiembrie, ea a criticat declaraţiile lui Emmanuel Macron, evocând o 'judecată intempestivă' şi 'termeni radicali' pe care nu îi împărtăşeşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.