Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

The New York Times scrie că SUA ar putea reintroduce stagiul militar

facebook.com
armata SUA

Criza dintre Statele Unite şi Iran generează temeri în rândul tinerilor americani referitoare la reintroducerea stagiului militar obligatoriu, informează cotidianul The New York Times.

"Va fi stagiul militar obligatoriu? Tinerii se tem după atacul militar", titrează cotidianul The New York Times citat de mediafax.ro.

Citește și: PSD își aduce întăriri! Mihai Tudose revine în forță

"Interesul privind temele stagiu militar şi Al Treilea Război Mondial a crescut în mediul online, blocând site-ul guvernamental în care se înregistrează tinerii pentru recrutare", subliniază NYT.

"Timp de câteva decenii, bărbaţii americani cu vârste peste 18 ani au trecut prin procedura înregistrării pentru recrutare pentru situaţia stagiului militar. În ultimii ani, procedura a devenit una mai degrabă de rutină. Dar de vineri, după atacul cu dronă comis de SUA în Irak, soldat cu moartea unui comandant militar iranian, un caz care a generat preocupări privind posibilitatea unui nou război în Orientul Mijlociu, procedura birocratică ce părea uitată a devenit o sursă de preocupare pentru mulţi americani", notează NYT.

Citește și: Îngrijorare la Guvern! Americanii intenționează să-și vândă partea

Tema celui de-al Treilea Război Mondial a devenit populară pe site-urile de socializare online. Tinerii au început să îşi aducă aminte că trebuie să se înregistreze după vârsta de 18 ani, mulţi făceau deja acest lucru prin formularele de solicitare a creditelor pentru colegii.

Statele Unite au iniţiat stagiul militar obligatoriu în timpul Războiului Civil, iar situaţia a durat până în timpul Războiului din Vietnam, afirmă Jennifer Mittelstadt, profesor la Universitatea Rutgers. Stagiul militar obligatoriu nu mai există în SUA din anul 1973.

Citește și: Anunț de ultimă oră făcut de Monica Anisie! Planul ministrului Educației .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.